Auguszta
-3 °C
2 °C

Dárdai: Már nem jellegtelen, felismerhető a játékunk

2016.12.07. 14:06

Már csak egyedül a Hertha BSC hazai mérlege hibátlan a Bundesligában, a hétvégén a Werder Bremennel találkozik Dárdai Pál csapata, és meglehet sorrendben a hetedik győzelem is.

Viszonyításként, az európai topligákból a Roma nem veszített még pontot, mind a hét meccsét megnyerte, a Juventus még ennél is előrébb tart: nyolc győzelemmel.

Dárdai a helyi lapnak most arról beszélt, hogy ha nem látnák a videón, milyen mezben van a csapata, és felismerhetetlenek lennének a játékosok, akkor is felismernék most már a csapatát a stílusról.

„Ez itt a Hertha”

- azt mondhatnák.

Amiről a 40 éves magyar edző beszélt, fontos kitétel a futballban, az akadémiákon gyakran hangzik el kívánalomként, hogy akkor is ismerjenek rá egy csapatra, legyenek olyan jól és messziről felismerhető jegyei, ha éppen nem látszik, milyen mez van rajtuk.

És hogy milyen ez a Hertha-stílus?

„Hátulról építkezünk, nem esetlegesen, hanem mindig az üresen álló játékost keresve. A hét közi edzéseken sokat gyakoroljuk a labdatartást, szeretjük birtokolni, van egy tervünk, és azt meg is valósítjuk a bajnokin. Ebben a rendszerben sikeresek vagyunk, és a rendszer a kívülállóknak is nyilvánvaló” - nyomatékosította a szakember, aki 2015 februárjában vette át a csapatot, és a berliniek akkor még leginkább csak ötlet nélkül előrevagdosták a labdát. Azóta jelentős változáson ment át a csapata. 

Régóta tudatosan törekszik arra, hogy ne véletlenszerűen futballozzanak, és ebben az idényben már ha hátrányban kerültek, akkor sem estek pánikba, az előző két meccsen - Mainz ellen otthon, és Wolfsburgban - is fordítani tudtak.

Emellett ismét remekül cserélt, hatodszor nyúlt úgy bele a meccsbe, hogy a beküldött játékos gólt szerzett. Wolfsburgban Esswein volt ez, aki egyszer már ugyanígy eredményes lett a padról felállva. Ebben a mutatóban csak a listavezető Lipcse mestere jobb nála.

A Hertha 50 pontot tervezett a szezonra, már 27-nél tartanak. Vagyis 13 forduló alatt a megjelölt mennyiség felét elérték.

Ha a két hazai meccsüket megnyerik – a Werder mellett a Darmstadt megy a német fővárosba -, akkor a 33 pontos idényrekord is összejöhet. Ha még idegenben is összejön egy döntetlen, Lipcsében vagy a Leverkusennel szemben, akkor a már említett rekord felett is teljesíthetnek, ami álomszerű.