Bulcsú
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Nikolics megegyezett, elhagyhatja a Legiát

2016.12.09. 10:50

A magyar válogatott labdarúgó, Nikolics Nemanja távozna klubcsapatától, a lengyel bajnokságban és kupában is címvédő varsói Legiától, ezt az M4 péntek reggeli műsorának mondta. 

A támadó a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után megegyezett klubjának vezetőivel, hogy amennyiben megfelelő ajánlat érkezik, a téli szünetben távozhat. Még másfél évig szól a varsói szerződése, de elérkezettnek látja az időt a váltásra.

„Amikor itt maradtam, azt hittem, nagyobb szerepet kapok a BL-meccseken, de négyszer is kimaradtam a kezdőcsapatból, ráadásul nem is magyarázták meg, miért” – beszélt az okokról.

Egyelőre három helyről érdeklődnek komolyan iránta. Az angol Hull City nyáron konkrét ajánlattal kereste meg, a két klub meg is egyezett, ő azonban nem tudott megállapodni a Premier League újoncával, amely továbbra is szeretné leigazolni.

Az észak-amerikai profiligában (MLS) szereplő Chicago Fire is konkrétumokkal kereste meg, a menedzsere napi kapcsolatban van a klubbal. „Olyan dolgokat vázoltak fel, amelyek motiválnak, hogy odamenjek. Új életet kezdhetnék, új helyre mehetnék, kipróbálhatnék új dolgokat. A család szempontjából sem lenne rossz, főleg a gyerekeknek az iskola miatt" – vélekedett Nikolics. Hozzátette: a harmadik érdeklődő egy kínai klub.

A Legia gyengén kezdte az új bajnoki évadot, de 18 forduló után már a negyedik helyen áll. A Bajnokok Ligájában csoportja harmadik helyén végzett, így átkerült az Európa Ligába. Nikolics a selejtezőben öt, a főtáblán egy gólt szerzett.