Edina
-12 °C
-3 °C

A futball felzabálja önmagát

2016.12.24. 16:57

A Bayern München vezetőedzője, Carlo Ancelotti bírálta a futballvilágbajnokság létszámemelésének tervét, írja az MTI.

„A gazdasági érdekek befolyásolják a minőséget, mert egyre több mérkőzést kell játszanunk" – nyilatkozta Ancelotti a Süddeutsche Zeitungban.

A FIFA azon gondolkodik, hogy a vb-t 48 csapatosra bővítsék, amin 16 darab hármas csoportban játszanának az országok.

„A futball felzabálja önmagát, hogy úgy mondjam. Túlságosan ki vagyunk facsarva. A kevesebb meccs jobb minőséget jelentene, ezt kellene szem előtt tartani" – vélekedett Ancelotti, aki szerint a nyári Európa-bajnokság is bizonyította, hogy a létszámemelés érdektelenséget eredményez a szurkolók részéről.

A FIFA tervei a 2018-as oroszországi és a 2022-es katari tornát biztosan nem érintik, az első a 2026-as világbajnokság lehet, amelyet magasabb létszámmal rendezhetnek meg.

Legyen télen a Könföderációs Kupa

A játékosok túlterheltségére panaszkodott a német szövetség (DFB) elnöke, Reinhard Grindel is, aki karácsonyi üzenetében kifejtette, újra kell gondolni a Konföderációs-kupa időpontját, mert a játékosoknak több pihenésre van szükségük.

A világbajnokság főpróbájának számító tornát 2017-ben június 17. és július 2. között rendezik Oroszországban. A mezőnynek a német csapaton kívül tagja lesz Chile, Ausztrália, Portugália, Új-Zéland, Mexikó, valamint a házigazda Oroszország válogatottja, illetve az Afrikai Nemzetek Kupájának győztese.

„Ezt a tornát mindig télen kellene megrendezni, ahogyan a 2022-es katari világbajnokságot is" - magyarázta Grindel.