Donát
1 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Szélsőjobboldali szervezet vállalta magára a dortmundi robbantást

2017.04.16. 12:51

Egy harmadik szervezet is magára vállalta a keddi dortmundi robbantássorozatot, amelynek célpontja a Monaco elleni BL-meccsre induló Borussia Dortmund csapatbusza volt. A támadásban egy ember, a Dortmund védője, Marc Bartra sérült meg könnyebben, de már ő is jól van.

A Tagesspiegel szombati közlése szerint most épp egy jobboldali szélsőséges szervezet vállalta a felelősséget a robbantásért, amely kapcsán már tisztázták, hogy biztosan nem volt köze az Iszlám Államhoz, sőt, a helyszínen hagyott levéllel valószínűleg pont a hatóságokat akarták megtéveszteni. A lap értesülése szerint a szervezet a multikulturalizmus elleni támadásnak szánta a robbantást, és újabb támadásokkal fenyegetett.

Frauke Köhler, a szövetségi ügyészség szóvivője megerősítette, hogy vizsgálják azt az emailt, amiben egy szélsőjobboldai szervezet vállalta a felelősséget, de hozzátette, hogy eddig is több hasonló megkeresést kaptak, és eddig egy sem bizonyult valósnak. Az eredeti, iszlamista vonal után egy szélsőbaloldali szervezet vállalta magára, majd most egy szélsőjobboldali jelentkezett.

Szombaton a Welt arról írt, hogy katonai raktárból származhatott a robbanóanyag, írja összefoglalójában az angol SkyNews.