Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Regisztrációra kéri az Eb-re utazó szurkolókat a külügy

2016.05.12. 18:18

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata azt kéri a labdarúgó Európa-bajnokságra utazó magyar állampolgároktól, hogy a hatékonyabb konzuli védelem érdekében regisztráljanak a konzuli szolgálat honlapján.

A tárca konzuli szolgálata a honlapján közzétett figyelmeztetésben azt írta: a június 10. és július 10. között Franciaországban megrendezendő labdarúgó Európa-bajnokságra várhatóan sok magyar szurkoló utazik ki.

A magyar válogatott Eb-szereplése alatt ideiglenes ügynökség jelleggel helyszíni és mobil (mikrobuszos) konzuli jelenlétet biztosítanak, elsősorban azért, hogy ha kell, akkor lehetőség szerint azonnal pótolhassák az úti okmányokat, konzuli érdekvédelmet biztosíthassanak az esetleges bűncselekmények áldozatainak, segítséget nyújthassanak kórházi kezelés vagy haláleset esetén - magyarázták.

Ideiglenes ügynökség formájában biztosított állandó konzuli jelenlét lesz június 5-étől a három csoportmérkőzésnek helyet adó városban (Bordeaux, Marseille, Lyon). 

Továbbá a június 14-ei osztrák-magyar, a június 18-ai magyar-izlandi és a június 22-ei magyar-portugál mérkőzések napján a mobil konzuli egység a helyszínen közvetlenül is elérhető lesz.

Lille-ben, Lens-ban, valamint Toulouse-ban és Nizzában az ideiglenes ügynökségek, a mobil konzuli egység és a lille-i tiszteletbeli konzul révén biztosítják a konzuli segítségnyújtást.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek