Gyöngyi
4 °C
14 °C

Szeretnénk megmutatni, hogy helyünk van az Eb-n

2016.06.13. 16:34

„Úgy tudtuk, hogy ez lesz a legmelegebb helyszín, egy kicsit meglepődtünk az angolos időjáráson” - így kezdte Dzsudzsák Balázs a meccs előtti sajtótájékoztatóját Bordeaux-ban, ahol 20 fok van és eső.

Hozzátette, titkon a győzelemben reménykedik az osztrákok ellen kedden hattól, és bízik benne, hogy az úton lévők szurkolókkal minden rendben lesz.

Megerősítette, mindent megtesznek azért, hogy büszkén jöhessenek le a pályáról, és sem bennük, sem a drukkerekben nem lesz hiányérzet.

Dzsudzsák kifejtette még, hogy közösen szoktak meccset nézni, amikor futball nélkül vannak, akkor is ki tudnak kapcsolódni.

„Vártuk már nagyon, hogy jöjjön a mi napunk, hogy ránk is sor kerüljön. Most már az edzésnél tartunk, holnap jöhet a meccs. Rendben van a hangulatunk, nyugodtak és kiegyensúlyozottak vagyunk. Nem beszéltem még az orvosokkal, így előreláthatólag annyit tudok mondani, hogy Kádár játékára talán nagyobb esély van, mint Lovrencsics Gergőére.”

Szerinte a két csapat már nem igazán tud egymásnak meglepetést okozni. Megnézték, kielemezték az az ellenfél erősségeit, gyengéit az előző napokban.

Természetesen arra törekszenek, hogy minél inkább kihasználják a rivális gyengeségeit.

Lang azt is szeretné megmutatni, hogy itt a helyük a tornán, és próbálnak arra felkészülni, hogy kisebb nyomás legyen a labdakihozatalon, mert az osztrákok agresszíven letámadnak.

„Meg kell élni ezt a pillanatot, mert ki tudja, lesz-e még ilyen az életünkben. Élvezem ezt a futballünnepet, hogy a buszt látva integetnek nekünk a helyi drukkerek. Nincs teher rajtam, inkább pluszt ad ez a hangulat” - jelentette ki Lang. 

Király Gáborról megemlítette, hogy a higgadtsága, az intelligenciája, nyugalmat ad a védőknek, ezzel együtt biztonságot és önbizalmat is. Élmény a hozzáállásával szembesülni, még akkor is, ha nincs edzés. Egy igazi példakép.