Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mégis otthon játszhat az Újpest tavasszal?

2017.02.14. 18:10

Őze István klubelnök szerint az UTE lemondott a Szusza Ferenc Stadion fejépületének használatáról, és megkezdődött a tárgyalás az újpesti futballcsapatot működtető gazdasági társaság és a stadion vagyonkezelője és üzemeltetője, a Nemzeti Sportközpontok között.

"Az anyaegyesület a szurkolók érdekében mondott le a fejépület használatáról, hogy a csapat tavasszal már valóban hazai pályán fogadhassa ellenfeleit, így például legközelebb március 4-én az ősi rivális Ferencvárost" - mondta az MTI-nek.

Az UTE megállapodást kötött a magyar szövetséggel, hogy vállalja a stadion biztonsági rendszerének helyretételét és pótlását 7,4 millió forint értékben, hogy a szerdai pályabejáráson az MLSZ illetékesei élvonalbeli mérkőzések rendezésére alkalmasnak találják a létesítményt.

Gyarmati Eszter, az Újpest FC ügyvezetője korábban az M4 Sport Sport7fő című adásában még arról beszélt, hogy az UTE-val egyelőre nem sikerült megállapodni a hosszú távú használatról. 

Az Újpest FC ősszel eleinte a Vasas Illovszky Stadionjában játszotta hazai mérkőzéseit, aztán az angyalföldiek stadionját is elkezdték felújítani, így tavaly az utolsó meccsein Kecskeméten fogadta ellenfeleit. Ha a kft.-nek sikerül megállapodnia az NSK-val, akkor tavasszal már ismét saját otthonában játszhat. A Szusza Ferenc Stadion emellett a Vasas hazai találkozóinak is otthont ad majd, ha az MLSZ szerdán alkalmasnak találja a létesítményt NB I-es meccsek rendezésére.