Judit
3 °C
7 °C

Milliméterek miatt átkozhatja a PSV a gólvonal-technológiát

2017.02.26. 17:05

A holland bajnokság egyike azon keveseknek, ahol már bevezették a gólvonal-technológiaként elhíresült egyik újítást, vagyis amikor egy elektronikus rendszer segíti a bírók munkáját, hogy megállapítsák, áthaladt-e a labda a gólvonalon teljes terjedelemmel, vagy sem.

Vasárnap egy hatalmas rangadón kellett a technika segítsége, a listavezető Feyenoord fogadta ugyanis a harmadik helyen álló PSV-t. A hajrában 1-1 volt az állás, ezzel a vendégek szorosan tarthatták volna a bajnokság állását, aztán jött egy helyzet, amiről nagyon sokat fogunk még beszélni.

A Feyenoord egy közeli próbálkozás után szerzett csak gólt, ám az, hogy a labda bent volt a kapuban, valóban csak millimétereken múlt. A rendes kameraállásból a játékosok takarása miatt nem is lehetett látni, mi történt, sőt, amilyen gyorsan zajlottak az események, valószínűleg jobb szögből sem lehetett volna pontosan érzékelni. Az óra viszont jelzett a bírónál – ezt mutatja is a játékosoknak a felvételen –, a labda bent volt, az ismétlésből pedig kiderült, hogy milliméterek döntöttek.

Jan van der Heijden góljával 2-1-re nyert a sorban ötödik bajnoki győzelmét begyűjtő Feyenoord, amely az Ajax előtt 5, a PSV előtt pedig 8 ponttal vezet a 23. fordulóban, vagyis könnyen lehet, hogy a PSV itt kiszállt a bajnoki címért folyó harcból, bár még elég sok hátra van az idényből.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?