Piroska
-11 °C
-2 °C

Dárdai kapusa 25 méteres bombát potyázott be

2017.03.18. 16:03 Módosítva: 2017.03.18. 17:57

Dárdai Pál Herthája a Borussia Dortmund-verés után a Bundesligában hetedik Kölnhöz ment szombat délután, és a magyar edző vérnyomása valószínűleg már a mérkőzés elején felment, amikor csapata jó huszonöt méterről kapott gólt. 

A hatodik percben a kölni Oszako az ellenfél térfelén vette át a labdát, megfordult, majd egyből lőtt, a labda pedig a kapuban kötött ki. Alaposan benne volt ebben a Hertha-kapus Jarstein is mert beleért ugyan az erős lövésbe, de a labda a kezei között bevágódott a kapuba. 

Már ez is jelezte, hogy ez a szombat valószínűleg nem a Hertha napja lesz, ami aztán még a szünet előtt be is bizonyosodott, két további kölni gól formájában. A francia Modeste két perc alatt növelte háromgólosra a hazaiak előnyét. Előbb egy szépen helyezett ballábas lövéssel:

 Majd a berlini lescsapda csődjét kihasználva:

Ahogy mondani szokás, a második félidőben gyökeres fordulatra lett volna szüksége a Herthának.

Ennek reménye fel is villant, Ibisevics ugyanis büntetőből szépített alig 5 perccel a szünetet követően, jegyezzük meg, kapus ellen tizenegyest nem nagyon szoktak ilyesmiért befújni:

Hiába faragott korán Dárdai csapata a hátrányából, a Hertha lestaktikájának ismételt csődje ismét kilátástalan helyzetbe a vendégeket. Modeste másodszor gyalogolhatott be egyedül a tizenhatosig, és be is rúgta a maga harmadik, csapata negyedik gólját, amit matolcsyzós gólörömmel ünnepelt:

Ezt követően a vendégek még kozmetikáztak az eredményen egy szép fejessel, de mint a játékosok visszabandukolásból látható, ekkor már nem igazán bíztak a berliniek az egyenlítésben, noha több, mint húsz perc még hátra volt.

És az eredmény már nem is változott, a Köln 4-2-re megverte a Herthát, ezzel úgy tűnik a Bajnokok Ligája indulást jelentő harc elúszni látszik Dárdaiéknak, akik már öt pontra lemaradtak a negyedik helyen álló Hoffenheimtől, ráadásul a Köln alig három pontra felzárkózott hozzájuk. A Köln elleni zakó sorozatban a hatodik idegenbeli veresége volt a berlinieknek.

A Bundesliga szombat délutáni mérkőzésein:

  • Wolfsburg–Darmstadt 1–0
  • Köln–Hertha BSC 4–2
  • Augsburg–Freiburg 1–1
  • Werder Bremen–RB Leipzig 3–0
  • Hoffenheim–Bayer Leverkusen 1-0

Eintracht Frankfurt–Hamburg (18:30)

Korábban:

  • Dortmund–Ingolstadt 1–0