Emánuel
3 °C
13 °C

1500 magyar együtt ment a meccsre Lisszabonban

2017.03.25. 19:39

Mintegy 1500 vendégszurkoló együtt indult a lisszaboni Fény Stadionjába, ahol az Európa-bajnok Portugália lesz a magyar futballválogatott ellenfele világbajnoki selejtező-mérkőzésen.

A magyar drukkerek békésen gyülekeztek helyi idő szerint 16 órától, majd 17 óra után néhány perccel egy kifeszített Magyarország feliratú drapéria mögött indultak a Benfica arénájába, amely mintegy három kilométerre volt a kiindulási ponttól.

A magyarok néhány pirotechnikai eszközt is begyújtottak, illetve Lengyelországot is éltették a vonulás során.

A gyülekezőponton olyan ismert sportoló is feltűnt, mint Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakos, aki Londonban Kökény Rolanddal lett aranyérmes 1000 méteren. Az UTE 30 éves versenyzője társaival együtt keddig éppen Portugáliában edzőtáborozik. Mint mondta, sportolóként pontosan tudja, mit jelent a szurkolók biztatása, így teljesen természetes, hogy kilátogatnak a találkozóra.

A vonulás azért nem volt annyira békés, amennyire az MTI beállította, a magyar táborban újra előkerültek a "Cristiano homoszexuál!" és a "Utálunk, szar Románia!" állandó rigmusok.

A portugál-magyar összecsapás - magyar idő szerint - 20.45-kor kezdődik. A magyar válogatott busza rendőri felvezetéssel 1 óra 45 perccel a meccs előtt indult a stadionba, ahol elvileg 3000 magyar szurkoló lesz a lelátókon. (MTI)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!