Dömötör
10 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

A Barcelona őrült ajánlata Coutinhóért

2017.08.19. 11:15

Elég nagy bajban van a Barcelona, amely a Neymar pótlását igyekszik minél hamarabb megoldani. Szükség is van erre, ez már a Real Madrid elleni két Szuperkupa-meccsen is jól kivehető volt. A célpontban még mindig a dortmundi Ousmane Dembélé és a liverpooli Philippe Coutinho áll.

A Barca most tett egy harmadik, könnyen lehet, hogy végső ajánlatot a Liverpool brazil játékosáért, amelyet nem csak az angol, de a spanyol lapok is elég mulatságosnak találnak. Azért, mert olyan záradékok szerepelnek benne, amelyek szinte biztosan nem fognak egyszerre teljesülni.

Tehát, a Barcelona 87 millió eurót fizetne Coutinhóért és következő öt évben még 38 milliót, azaz összesen 125 milliót adna, ha a brazil

  • Egy évben több trófeát nyer a Barcával
  • Ha egynél több Bajnokok Ligáját nyer a Barcával
  • Ő kapja az Aranylabdát, azaz a világ legjobb futballistájának járó díjat
  • Egy szezonban az Aranylabda mellett még más egyéni trófeákat is begyűjt (gólkirály, a bajnokság legjobb játékosa, satöbbi)
  • 80 millió fontos alapfizetés az öt év alatt

Ennek az öt feltételnek egyszerre megfelelni nyilvánvaló képtelenség, és a Liverpool egyből visszadobta az ajánlatot. Közölte azt is, hogy egyáltalán nem akarnak megválni Coutinhótól és nincs semmi alap a további tárgyalásokra.

Így szinte biztos, hogy a liverpooli nem lesz a Barcelona játékosa, amely keresgélhet tovább, Neymar pótlása lehetetlen vállalkozásnak tűnik eddig.