Laura, Alida
15 °C
32 °C

A legsúlyosabb ítélet a magyar futballnak

2017.09.06. 09:36

A márciusban a portugálok ellen készülő válogatott keretbe meghívta Adorján Krisztiánt a szövetségi kapitány, Bernd Storck.

Figyelemfelkeltő húzás volt, mert az olasz másodosztályú Novarától érkezett a játékos, aki fiatalon a Liverpoolba került, korosztályában kiemelkedett. Nagy meccseken villogott az ifjúsági BL-ben.

Az angolok 20 évesen a holland Groningennek adták kölcsön, 3 gólt lőtt viszonylag gyorsan, úgy látszott, hogy még karriert is csinálhat.

Most azonban azt láttuk, hogy a Novara kölcsönadta: az albán Partizani Tiranának. Igen, ez a csapat verte ki Doll Fradiját a BL-ből. A hétvégén kezdődik a bajnokság, remélhetőleg játékba lendül.

Az albán futball nyilván fejlődésben van, kint voltak az előző Eb-n, a Skenderbeu elérte az El-főtábláját, amire ne legyintsünk, mert azt a Dinamo Zagrebet ejtette ki, amelyiket magyar csapatnak egyszer sem sikerült - pedig nekifutott az MTK, a ZTE, a Győr -, előtte pedig a cseh Mlada Boleslavot.

Ilyenkor viszont felmerül néhány kérdés.

  • Egy 24 éves játékosnak nem lenne jobb itthon?
  • Volt-e vajon olyan klubvezető, aki haza akarta hozni?
  • Volt-e olyan edző, aki egyáltalán hallott róla?
  • Mert legalább a légióskvótát nem terhelné, ha a szemünk előtt lenne.
  • Felvette valaki a kapcsolatot a Novarával, hogy szeretné kölcsönvenni?

És akkor még ott van Tajti Mátyás, aki szintén a legjobb helyen volt 16 évesen, hiszen a Barcelona igazolta le. Aztán váltott, és most azt látjuk, hogy nem volt a keretben a Malagánál. Ha a spanyol negyedosztályú B csapatba kerül, nem biztos, hogy a várakozásoknak megfelelően fejlődik, és a nyáron már 20 éves lesz.

A 28 éves Koman Vladimirről is pillanatnyilag azt olvashatjuk, hogy nem volt a keretben a török kettőben, az Adanaspornál. Ott még nincs vége az átigazolási időszaknak, még lehet, hogy csapatot talál.