Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A legsúlyosabb ítélet a magyar futballnak

2017.09.06. 09:36

A márciusban a portugálok ellen készülő válogatott keretbe meghívta Adorján Krisztiánt a szövetségi kapitány, Bernd Storck.

Figyelemfelkeltő húzás volt, mert az olasz másodosztályú Novarától érkezett a játékos, aki fiatalon a Liverpoolba került, korosztályában kiemelkedett. Nagy meccseken villogott az ifjúsági BL-ben.

Az angolok 20 évesen a holland Groningennek adták kölcsön, 3 gólt lőtt viszonylag gyorsan, úgy látszott, hogy még karriert is csinálhat.

Most azonban azt láttuk, hogy a Novara kölcsönadta: az albán Partizani Tiranának. Igen, ez a csapat verte ki Doll Fradiját a BL-ből. A hétvégén kezdődik a bajnokság, remélhetőleg játékba lendül.

Az albán futball nyilván fejlődésben van, kint voltak az előző Eb-n, a Skenderbeu elérte az El-főtábláját, amire ne legyintsünk, mert azt a Dinamo Zagrebet ejtette ki, amelyiket magyar csapatnak egyszer sem sikerült - pedig nekifutott az MTK, a ZTE, a Győr -, előtte pedig a cseh Mlada Boleslavot.

Ilyenkor viszont felmerül néhány kérdés.

  • Egy 24 éves játékosnak nem lenne jobb itthon?
  • Volt-e vajon olyan klubvezető, aki haza akarta hozni?
  • Volt-e olyan edző, aki egyáltalán hallott róla?
  • Mert legalább a légióskvótát nem terhelné, ha a szemünk előtt lenne.
  • Felvette valaki a kapcsolatot a Novarával, hogy szeretné kölcsönvenni?

És akkor még ott van Tajti Mátyás, aki szintén a legjobb helyen volt 16 évesen, hiszen a Barcelona igazolta le. Aztán váltott, és most azt látjuk, hogy nem volt a keretben a Malagánál. Ha a spanyol negyedosztályú B csapatba kerül, nem biztos, hogy a várakozásoknak megfelelően fejlődik, és a nyáron már 20 éves lesz.

A 28 éves Koman Vladimirről is pillanatnyilag azt olvashatjuk, hogy nem volt a keretben a török kettőben, az Adanaspornál. Ott még nincs vége az átigazolási időszaknak, még lehet, hogy csapatot talál.