Erzsébet
1 °C
4 °C

Kívül-belül kész a Haladás 15,6 milliárdos komplexuma

2017.10.18. 20:20Bemutatták szerdán a szombathelyi Haladás 15,6 milliárd forintos költséggel felépült új sportkomplexumát. A hivatalos megnyitót november 8-án tartják, de a sajtó már most bejárhatta az impozáns, a XXI. század igényeinek megfelelő létesítményt.

A központi rész a 9000 férőhelyes, UEFA IV-es besorolású, teljesen fedett lelátós futballstadion. A komplexumhoz tartozik még - többek között - birkózó-, ökölvívó- és súlyemelő-edzőterem, két kézilabdacsarnok, valamint jól felszerelt konditerem.

A hazai futballcsapat öltözőjében már sorakoznak a Haladás-játékosok mezei és felszerelései.

Az aréna része ezen kívül a VIP-részleg és az üzleti tárgyalásokhoz is használható, bérelhető 12 skybox is. A sportkomplexum minden része megközelíthető kerekes székesek számára is, az épületegyüttesbe több liftet is beépítettek.

Illés Béla 64-szeres válogatott futballista, a Swietelsky Haladás kisebbségi tulajdonosa elmondta: a körülmények kiválóak, de a legnagyobb élmény olyan stadionban játszani, amit megtöltenek a szurkolók.

Egyelőre, mint mondta, nagy az érdeklődés a komplexum iránt, ezért magasabb nézőszámra számítanak, de ahhoz, hogy a drukkerek rendszeresen kijárjanak a mérkőzésekre, a csapatnak jól kell játszania. (MTI/Index)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?