Reménytelennek tartja edzője a válogatott szélsőt?

2017.12.16. 11:53

Ha így olvassuk felmentést, ha úgy, akkor kőkemény kritikát fogalmazott meg a Pogon Szczecin edzője, Kostra Runjaic Gyurcsó Ádámmal kapcsolatban. A válogatott szélső sorsa meglehetősen bizonytalanná vált klubjában, miután idő előtt szabadságra küldték, illetve a Pogon elnöke azt nyilatkozta, hogy bár élő szerződése ven, de szívesen megválna a játékostól.

Runjaic a csapat hivatalos honlapján adott magyarázatot arra, hogy miért került ilyen helyzetbe a felcsúti akadémia büszkesége.

"Legyen ideje gondolkodni a dolgokon" – magyarázta az edző, hogy miért nem volt még a keretben sem Gyurcsó a Lechia Dansk ellen. Runjaic kifejtette, hogy már korábban szabadságra küldte a játékost, aki meccs előtti héten már nem vett részt a felkészülésben.

"Jelenleg nem tud segíteni rajtunk. Ez nem csak rajta múlik, de a játékrendszerünkön is. Egyértelmű, hogy egy jó játékos, akinek erőssége az egy-az-egy elleni játék. Ugyanakkor egy tapasztalt labdarúgó, akit már nehéz megváltoztatni. Főként annyira, amennyire én szeretném. Januártól több idő lehet erre is" – mondta a tréner, aki azt is elárulta, hogy a döntést a Lubin elleni meccsen hozta meg, amin Gyurcsó alig pár percet kapott.

adamgyurcso pogon
Fotó: pogonsportnet.pl

"Abban az 5-7 percben, amit a pályán töltött nem úgy dolgozott, ahogy elvártam volna. Szerintem jó döntés volt a részünkről, hogy szabadságra küldtük, így lesz ideje gondolkodni a dolgokon."

Az elhangzottak akár úgy is értelmezhetők, hogy az edző a téli felkészülés alatt szeretné a tapasztalt és jól cselező játékost begyúrni a csapatba. Meg úgy is, hogy szerinte Gyurcsó már túl öreg ahhoz, hogy megtanítsák csapatban játszani és védekezni, de persze egy nagyon jó játékos, csak vigye már el valaki.

Ön szerint mire gondolt az edző?

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás