Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.78%

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.19%

Az U17-tel berobbanó Szoboszlai már a Salzburg-felnőttben edz

2018.01.09. 10:27

Az osztrák bajnokcsapat, a Red Bull Salzburg felnőttcsapatával kezdte meg a felkészülést Szoboszlai Dominik, a magyar U19-es korosztályos válogatott csapatkapitánya, az U17 legjobbja. Négy társával együtt csatlakozott a felnőtt kerethez.

A csapat január 14. és 21. között Spanyolországban edzőtáborozik, Szoboszlai – aki már a magyar U21-ben is pályára lépett – szintén a nagyokkal tart.

Az is valószínű, hogy a 17 éves, aki jelenleg a Salzburg-farmcsapat, a Liefering játékosa, új szerződést kap. A középpályás 19 meccsen lépett pályára, 9 gólja mellett négy gólpassza van.

Az előrelépést támasztja alá Marco Rose edző magyarázata is: „Az ősszel három sorozatban is szerepeltünk, ami roppant fárasztó volt. Több teret kell engedni a fiataloknak is, hogy mindenki bírja a terhelést. Az erőnlétet a következő három hétben alapozzuk meg tavaszra, hogy aztán a taktikával is foglalkozhassunk”.

A Salzburg Spanyolországban a svájci Young Boyszal, majd a cseh Viktoria Plzennel játszik. A hazatérés után a Ried, a Wacker Innsbruck és az Admira ellen folytatja a felkészülést a február 3-i bajnoki folytatásra.