Olivér
4 °C
8 °C

Csodálatos húzással nyerte a ManUnited a Sevilla elleni jegyárháborút

2018.01.11. 10:11 Módosítva: 2018-01-11 10:39:19

A futball Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Manchester United a Sevillával került össze. A párharc első meccsét Sevillában rendezik, az angol szurkolók körében nagy vihart kavart, hogy a meccsre szóló vendégjegyek árát a spanyolok 100 euróra emelték (nagyjából 31 300 forint), lényegében indoklás nélkül. Az összeg majd' a duplája annak, amit a Liverpool szurkolóinak kellett fizetniük a két csapat idei sevillai csoportmeccsén.

A Sportsmail híre szerint a Manchester United nem hagyta annyiban a dolgot, és megharcolt a szurkolóiért. A klub először tárgyalásos megoldással próbálkozott, de nem járt sikerrel, ezért egy Robin Hood-jellegű megoldással állt elő.

Az angolok is 100 euróra (89 fontra) emelték a vendégjegyek árát, a többletbevételből pedig minden egyes manchesteri szurkolót megtámogatnak 35 fonttal, aki jegyet váltott a sevillai mérkőzésre. Azért 35 fonttal, mert ennyivel kellett többet fizetniük a jegyért a liverpooliaktól kért árnál (54 font). A kompenzációt a sevillai mérkőzés előtt kapják meg a drukkerek.

Az esetleg még fennmaradó többletbevétel pedig a Manchester United Foundationt gazdagítja, a klub jótékonysági szervezetét.

Minderről egy bérleteseknek küldött levélben részletesen is beszámolt a klub, ebben azt is leírták, hogy a visszavágással nemcsak a Sevilla ellen akartak kiállni sajátjaikért, de határozottan üzenni akartak valamennyi olyan klubnak, ami esetleg valami hasonlón törné a fejét a jövőben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?