Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Barca és a Real harcolt érte, most a spanyol négyben gyötrődik

2018.02.10. 09:59

A magyar futball örök kérdése, mikor kell elmenni egy tehetséges játékosnak külföldre, és ami még ennél is fontosabb, hová.

Tajti Mátyás abban a kivételes helyzetben volt, hogy a Real Madrid és a Barcelona figyelmét is felkeltette. Mindkét gigaklub akadémiáján járt, és annak ellenére választotta a katalánokat 16 évesen, hogy a Reallal a felcsúti akadémiának együttműködési szerződése van. És Felcsútról egyébként sem lehetett csak úgy eligazolni, Kleinheisler tudna erről mesélni.

Tajti Mátyás és Lionel Messi 2015-ben
Tajti Mátyás és Lionel Messi 2015-ben
Fotó: facebook.com/tajtimatyi

2014 nyarán aláírta a szerződését, édesapja, az egyik felcsúti vezető, Tajti József akkor arról beszélt, hogy lelkileg megviselte a helyzet, hogy néhányan a Realt favorizálták a Barcával szemben.

A La Masián szerzett élményeiről sokszor posztolt, megtudhattuk, milyen kemény ott egy edzés. És azt is, milyen konkurenciaharc van, amit addig is tudtunk, de ő testközelből élt át.

2016 nyarán eljött, a Malagához került, mert ahogy mondta: nagyon akarta őt az andalúziai klub.

A most a spanyol élvonalban utolsó felnőtt csapathoz azonban nem került be, csak néhányszor edzett velük.

Így maradt a Malagueno, amelyik a negyedosztályban szerepel, azt vezeti, és simán fel is juthatnak a harmadik ligába. A Malagueno nagy győzelméről legutóbb megjelent egy képgaléria, amin látható, jó, ha százan vannak a lelátón. 

Most, hogy véget ért téli átigazolási időszak, megállapíthatjuk, úgy gondolja, nem érdemes hazatérni, a negyedosztály értékesebb az NB I.-nél.

Igaz elképzelhető az is, hogy az állami pénzekkel kistafírozott hazai élvonal ne lenne vevő rá, pláne, hogy még abban a korban van, amikor a hazai klubok különpénzt is kapnának az MLSZ-től utána.

Ha nem volt érdeklődés iránta, az is sokat elárul a hazai futball helyzetéről, a kapcsolatrendszeréről.

Ha lecsupaszítjuk ezt a kérdést, és csak azt vetjük fel, hol lehet jobban fejlődni: a spanyol négyben vagy a hazai élvonalban, nem lenne kérdés, hol kellene edződnie.

Mert az önéletrajzában csak jobban mutatna, hogy lenne a lábában 30-40 NB I-es meccs, mire júniusban 20 éves lesz.

Messihez és Neymarhoz nyilván nem szerencsés hasonlítani, hogy ők mit értek el, ilyen korban, de Mario Götze is alapember volt már a Dortmundban. De például Lukas Podolski is bemutatkozott már a felnőtt válogatott.