Kázmér
-2 °C
15 °C

A Barcánál az edzésen is megpusztulnak

2014.09.05. 11:29

A Pukás Akadémiáról a Barcelona utánpótláscsapatába igazolt Tajti Mátyás arról számolt be Facebookon, hogy a spanyol és magyar képzésben nem a feladatok különböznek, hanem az intenzitás. Náluk minden vérre megy.

„Sokan azt hiszik, hogy itt olyan feladatokat csinálunk edzésen, amit máshol nem, és ezért ilyen jók itt a játékosok. Ez nem igaz!

Otthon is nagyjából ugyanolyan feladatokat csinálunk, mint itt. A különbség abban rejlik, ahogyan csináljuk az edzésen a feladatokat.

Itt kint a legovisabb feladatokat is maximális intenzitással csinálja mindenki, olyan gyorsan, amennyire csak lehet, és természetesen minél pontosabban is. Mindent, amit sprintben kéne futni, azt 100%-osan csinálják meg az itteniek. Ettől lesznek itt később sokkal gyorsabbak, mint a magyar játékosok."

"És a legfontosabb a játék az edzés végén. Magyarországon mindenhol úgy van, hogy a végén a játék a szórakozás, nem vesszük komolyan... Pedig az edzés legfontosabb része a játék!

Barcelonában az edzés végén a játék nem szórakozás, itt vérre megy. Megpusztulnak a játékosok, hogy a játékot az ő csapatuk nyerje.

Minden egyes gyakorlatot úgy csinálnak és olyan gyorsasággal, mintha meccsen lennének. Ettől lesznek jobb játékosok, mint mi, nem attól, hogy ilyen-olyan kaját esznek és ilyen-olyan speckó gyakorlatokat csinálnak. Itt ilyen nincs, az egyetlen, ami van, az az edzés, amit komolyan vesznek, és tudják, hogy mit miért csinálnak. Hálás vagyok, hogy itt lehetek, és ezt a módszert tanulhatom!" – írta Tajti.