Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az MLSZ kész kiadni minden tao-igazolást, csak fizessenek érte 2,5 milliót

2018.02.14. 11:39

Az Átlátszó is ádáz harcot folytat azért, hogy nyilvánosságra kerüljenek a tao-támogatásként sportegyesületekhez juttatott adóforintok – az elmúlt hét évben összesen 330 milliárd forint ment sport- vagy kultúrszervezetekhez. Ennek jelentős része az MLSZ alá tartozó futballklubokhoz került, összesen 127,8 milliárd, ennek az összegnek a sorsát szeretné megismerni az Átlátszó, amely sokadszorra fordult közérdekű adatigényléssel a Magyar Labdarúgó Szövetséghez.

A legutóbbi Kúria-döntések nyomán az MLSZ már nem azt válaszolta az igénylésre, hogy adótitok, így nem adhatják ki az adatokat, hanem hogy

KÉSZSÉGGEL KIADNAK MINDEN ADATOT 2011-17 KÖZÖTTRŐL, HA MEGFIZETIK AZ EHHEZ A MUNKÁHOZ FŰZŐDŐ 2,5 MILLIÓS KÖLTSÉGET.

Merthogy a 30 ezer támogatási igazolás feldolgozása 90 napot vesz igénybe, a másolás, scannelés és átadásra történő feldolgozás  pedig 180 ezer forint anyagköltséggel és 2 381 250 forint munkadíjjal jár.

Erre egyébként az Infotörvény alapján joga van, legalábbis az adatszolgáltatás munkadíját az adatigénylőre lehet terhelni.