Ágnes
2 °C
11 °C

A Bajnokok Ligájának nem kell a videóbíró

2018.02.26. 14:22

A Bajnokok Ligájában egyelőre nem vezetik be a videóbírót - jelentette be Aleksander Ceferin az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) pozsonyi kongresszusán.

Az UEFA elnöke elmondta, ugyan nincs a technikai újítások ellen, de időről időre zavart lát a videóbíró alkalmazásában. Az UEFA először megfelelően szeretné felkészíteni a játékvezetőket, mielőtt a nemzetközi sorozatokban is bevezetnék az eszközt.

A sportág szabályalkotó testülete (IFAB) szombaton Zürichben valószínűleg bejelenti majd, hogy javasolja a videóbíró alkalmazását a futball minden sorozatában. Ez után az egyes szövetségek szabadon határozhatnak arról, hogy bevezetik-e a rendszert.

Az újítást eddig 13 országban tesztelték, többek között a Bundesligában, a Serie A-ban és az MLS-ben alkalmazzák. Illetve az FA Kupában és a francia kupasorozatokban is. Emellett a tavalyi Konföderációs Kupán és a klubvilágbajnokságon is bevetették, valamint várhatóan az oroszországi vb-n is használják majd, mert Gianni Infantino, a FIFA elnöke nagy rajongója a videóbírónak. (MTI/Index)