Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Felnőtt csapata sincs a 3,5 milliárdos stadiont építő Szigetszentmiklósnak

2018.03.19. 18:30

Hétfőn közölte az mfor.hu, hogy mely cégek adták a szigetszentmiklósi futballstadion építésére fordított tao-pénz nagy részét (a GE, az Allianz és a Garancsi István tulajdonában álló Market Építő adta a 2,12 milliárd forint 58 százalékát), a végső áron nagyjából 3,5 milliárd forintba kerülő költést viszont csak még ésszerűtlenebbé teszi a 444 találata, miszerint

Szigetszentmiklós úgy épül az új stadion, hogy a városnak jelenleg nincs aktívan működő felnőtt futballcsapata.

Az építkezés 2017 júliusában
Az építkezés 2017 júliusában
Fotó: Szigetszentmiklósi TK / Facebook

A stadionépítésről 2011-ben döntöttek, azóta viszont a Szigetszentmiklós Testgyakorlók Köre (SZTK) egyre rosszabb helyzetbe került. A projekt bejelentésekor még a másodosztályban szerepeltek, 2016-ban aztán az akkorra már a harmadosztályba kieső csapat tulajdonosai úgy döntöttek, hogy a sportcentrum terveinek elavulása miatt mínuszba kerülő projekt miatt szüneteltetik a profi csapat finanszírozását, és az amatőr megye I.-ben folytatják.

2018 februárjában viszont már azt jelentette be az SZTK, hogy az idény felénél visszalépnek az amatőr bajnokságtól is.