Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Ibra: Hallottam, hogy Zlatant követelik. Megkapták.

2018.04.01. 14:22

Láttam, hogy kint áll a kapus, úgyhogy ellőttem felette a labdát. Gondoltam, spórolnom kell az erőmmel, mert ki tudja, meddig bírom. Bement. 

– mondta csodagóljáról Zlatan Ibrahimovic, akinek bemutatkozása mesébe illően sikerült a Los Angeles Galaxyben.

Bár a svéd csak csütörtökön érkezett meg az USA-ba, és mindössze kétszer edzett új csapatával, így is a szombati városi derbi hőse lett. Nemcsak kivételes tudását mutatta meg az amerikai szurkolóknak, de egy igazi zlatanos nyilatkozattal is jelezte, hogy új istene van az MLS-nek.

Hallottam, hogy a közönség azt kiabálja: “Zlatant akarjuk, Zlatant akarjuk!”. Adtam nekik Zlatant. 

– mondta a magáról szokás szerint harmadik személyben beszélő játékos.

Persze ezúttal tényleg volt is mire szerénynek lennie. A városi ellenfél Los Angeles FC 3-0-s előnnyel zárta az első félidőt, amikor pedig Zlatan a 71. percben beállt, a csapata még 3-1-es hátrányban volt. Aztán a Manchester Unitedtől érkező csatár az első lövéséből hatalmas gólt szerzett, amivel kiegyenlített, majd a végén a győztes gólt is befejelte.

A meccs utáni interjúban aztán tovább brillírozott, arra a kérdésre például, hogy mit gondolt a gólja után, így felelt: "Azt, hogy a térdem oké." 

Illetve elmondta azt is, hogy gyakorlatilag kötelező feladat volt számára góllal nyitnia a Galaxyben:

"Amikor új csapatba kerülök, általában mindig gólt lövök az első hivatalos meccsen. Most sem engedhettem, hogy ez másként legyen" – magyarázta a riportereknek.

A bemutatkozást látva, illetve Zlatant és a helyi közönség igényeit ismerve valami azt súgja, hogy az amerikai bajnokság és Ibrahimovic közötti frigy az égben köttetett.  

És ez a nyilatkozat még egész visszafogott volt a teljesítményéhez képest. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?