Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elcseszett beadásból lett hatalmas gól

2018.04.09. 11:20

A Borussia Dortmund 3-0-ra verte a Stuttgartot a Bundesliga 29. fordulójában, ezzel továbbra is versenyben van a második helyért. A Dortmund az első félidő végén szerzett vezetést egy kicsit sem tudatos góllal.

A 38. percben egy jó kényszerítőzés után Christian Pulisic mozgott be üres területre a jobbszélen, ahogy kell, egyből be is ívelt középre. Technikailag nagyon gyenge volt a beadás, de ebből jött össze a jobb felső kapufás, tökéletes átemelős gól, Robert Zieler kapus is tehetetlen volt. Pulisic pedig nem is nagyon akarta felfogni elsőre, mi történt.

„Az a gól nyitotta meg a játékunkat. Igaz, egy kis szerencsével. Amikor láttam, hogy eltalája a kapufát és be is ment, nem igazán tudtam elhinni. Nem is igazán ünnepeltem, nem tudtam, mit tegyek." – nyilatkozta a meccs után a középpályás.

Pulisic elmondta, hogy a gólja után az egész csapat magabiztosabb lett, sokkal felszabalultabban tudtak játszani a második félidőben.

„Nagy szükségünk volt egy jó eredményre a múlt héten után (a Bayern München 6-0-ra verte a Dortmundot), tehát ez most nagyon fontos volt nekünk. Domináns teljesítménnyel jöttünk ki, és jó érzésekkel mehetünk a derbire."

Jövő vasárnap a Dortmund az egy ponttal előtte álló Schalkéhoz látogat. A meccs el is döntheti a második helyet.