Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Shut up, negro

2018.04.12. 13:31

A tavaly április végi DVTK-Vasas magyar bajnokinak még mindig nem ültek el a hullámai, miután a hazai csapatkapitányt, Lipták Zoltánt beperelte a játékvezető Kassai Viktor, a jogsértés megállapítása mellett félmilliós sérelmi díjat kér.

A meccsen a bíró kiállította a védőt a 74. percben - a Vasas játékosának megmarkolta ugyanis a heréjét -, aki ezt nehezen viselte, dührohamot kapott, és majdnem megverte.

Liptákot - állítása szerint - az is felhúzta, hogy még a félidő előtt csapattársával rasszista módon beszélt a BL-döntőt is dirigáló játékvezető. Kassai keresetének ez képezi a tárgyát.

Az első, februári tárgyalásra a futballista nem ment el Győrbe, a mostani szembesítésen Lipták mellett részt vett a játékvezető, és a koronatanúvá váló, azóta Felcsúton futballozó, Patrick Mevoungou.

A kameruni játékos megerősítette, hogy a "shut up, negro" kifejezés valóban elhangzott. Erről a tárgyaláson ott lévő Blikk számolt be.

Mevoungou a félidőben edzőjének és csapattársainak is jelezte, mit mondott neki a spori. Kassai mondott még más trágárságot is, ami ugyancsak előkerült a tárgyaláson, és bekerült a jegyzőkönyvbe is.

A játékvezető szerint mindez nem fordult elő, és úgy gondolja, hogy az igazát a zárt láncú hangfelvétel is igazolja, hiszen a játékvezetőkön mikrofon van, azon beszélhet az asszisztensekkel.

A következő tárgyalási körben azt is meghallgatja a bíróság, és elemzik a videófelvételeket is.