Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az öltözőből jöttek vissza a csapatok a 11-esre

2018.04.16. 23:11

Futballtörténelem volt a Bundesliga 30. fordulójának utolsó, hétfő esti meccsén, a Mainz-Freiburgon.

Történt hogy az első félidő utolsó pillanataiban a hazai támadásnál a világ legegyértelműbb kezezése nem tűnt fel sem a partjelzőnek, sem Guido Winkmann játékvezetőnek: a védő az ötösön ért bele felemelt alkarral a beadásba, ami így a kapus testére pattant, onnan meg a mezőnybe.

Ugye hiába reklamáltak a mainziak, a bíró lefújta a félidőt, a csapatok elindultak az öltözőbe. Mire a spori az oldalvonalra ért, már jelezték neki, a videóbíró észrevette a kezezést, be is fújta büntetőnek. De azért ő is meg akarta nézni - vagy meg kellett néznie - , így átment a pálya túloldalán elhelyezett monitorhoz. Winkmann megleste, és nem tehetett mást, megítélte a tizenegyest, bár egy darab vendégjátékos nem volt már a gyepen. Szólt hát nekik, jöjjenek ki, mert le kell rúgni a büntetőt, még ha időn túl is. A mainziak közül rutinosan többen kint várakoztak.

Jöttek, felálltak, és Paolo De Blasis mélyen a hosszabbításban, de ki tudja, pontosan hanyadik percben, berúgta a tizenegyest. 1-0, megvolt a topfutball első lefújás után értékesített, szabályos időn túli büntetője/gólja.

Ezután a futballisták újra levonultak a pihenőre.

Bár ez a Benny Hill-koreográfia überelhetetlen, a második Mainz-gólnál majdnem sikerült überelni. Ártalmatlan akció végén hazaadta a labdát a freiburgi védő, csakhogy Alexander Schwolow kapus másképp gondolta, és a tőle öt méterre álló csatárnak, Robin Quaisonnak passzolta ki, mintha csak őt akarta volna megjátszani. Quaison azonnal a még jobb helyzetben álló De Blasishoz gurított, akinek a 11-espontról kellett a kapuba találnia: a labda a kapufáról lepattant, a bal alsó saroktól végiggurult a gólvonalon, és bement a jobb alsóba.

De Blasis gólöröme egy fejfogásos sóhaj lett.

A Mainz 2-0-ra nyert, feljött az osztályozós helyről bentmaradónak, épp a Freiburg elé, ami így osztályozósnak esett vissza. De a harc nagyon szoros, mert még a Mainz előtt álló, 14. Wolfsburg is 30 pontos. A direkt kiesés már nem igazán fenyeget, a Hamburg és a Köln kvázi másodosztályú, 22, illetve 21 pontjuk van négy körrel a vége előtt.