Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Neymar leköpte a Paris Saint-Germaint

2018.04.18. 09:46 Módosítva: 2018-04-18 09:52:19

Christophe Dugarry szerint az, hogy Neymar nem tért vissza klubjához a bajnoki cím megünneplésére, olyan mintha "leköpte" volna a PSG-t. A brazil sztár februári sérülése óta hazájában lábadozik, klubja április elején arról tájékoztatta a sajtót, hogy 2-3 hét múlva térhet vissza Párizsba.

A PSG vasárnap megnyerte a bajnokságot, Neymar viszont továbbra is Brazíliában van, a bajnoki győzelem alkalmából egy olyan képet osztott meg magáról, amin pókerezés közben nézi a meccset. A francia válogatottal világ- és Európa-bajnoki címet szerző Dugarry szerint ez egyértelműen azt jelenti, hogy Neymar nem alkalmas a vezér szerepére.

Miként lehetséges, hogy nem volt ott azon a meccsen, amin megnyerték a bajnoki címet. Hogy tarthatja magát vezérnek? 

– fakadt ki az RMC nevű francia rádióban az egykor a PSG-ben és a Barcelonában is megforduló csatár, akit a rendesen kiakasztott a brazil viselkedése.

Ráadásul pókerezett. Hogy tűrheti ezt el a klub? Ezzel leköpte a PSG-t.

– dühöngött tovább Dugarry, aki szerint Neymar a Barcelonához biztos visszatért volna ünnepelni. Végül azzal zárta a litániát, hogy ezek után a brazilnak nehéz lesz a csapattársai szemébe néznie.

Ami a másik oldalt illeti, Neymar kedden Sao Paulóban egy sajtóeseményen elmondta, hogy

Nagy rossz volt látni, hogy a csapatom gólokat lő, megnyeri a bajnokságot és én nem lehetek ott. De az egészségem fontosabb volt.

A pókerezésről azt mondta, hogy naponta 12 órát tölt fizioterápiával, a kártyázás kikapcsolódást jelent számára. Visszatérése kapcsán pedig remélte, hogy május 17-én már a csapata rendelkezésére tud állni, így játszhatna a francia kupa döntőjében a harmadosztályú Les Herbiers ellen, amennyiben a PSG túljut az elődöntőben a Caenon.

Neymar arról is beszélt, hogy nagyon nehezen élte meg a szezon legfontosabb részének kihagyását, ugyanakkor bízik benne, hogy így legalább pihenten és a legjobb formájában érkezhet a nyári világbajnokságra.