Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Örökös eltiltást kapott a brazil labdarúgó szövetség elnöke

2018.04.27. 17:57

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség korrupció miatt örökre eltiltotta a sportágtól brazil tagszövetségének elnökét, Marco Polo del Nerót.  A FIFA etikai bizottsága pénteken hozta nyilvánosságra döntését, amely szerint a decemberben tisztében már ideiglenesen felfüggesztett sportvezetőt, a világszövetség végrehajtó bizottságának korábbi tagját a FIFA egyúttal egymillió svájci frankos (mintegy 250 millió forint) pénzbüntetésre ítélte.

A 77 éves Del Nero esetében a testület bizonyítottnak látta, hogy

  • súlyosan megsértette az erkölcsi-etikai szabályokat,
  • kenőpénzt fogadott el,
  • részt vett a különböző klubtornák, kupasorozatok lebonyolításához, televíziós szerződésekhez, média- és marketingpiaci megállapodásokhoz kötődő korrupciós ügyletekben.

A sportdiplomata a Blatter-érában tagja volt a FIFA végrehajtó bizottságának, 2014-től vezeti hazjáa labdarúgó szövetségét. 2015, a FIFA-botrány kirobbanása óta a letartóztatástól tartva nem meri elhagyni Brazíliát, még a válogatott idegenbeli szerepléseire sem megy el.

A 2015-ben kirobbant FIFA-botrányról szóló aktánkban itt böngészhet.

(MTI)