Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A szezon legfontosabb gólját lőtte a rákot kétszer legyőző futballista

2018.05.08. 16:05

Joe Thompsonnak járt, hogy az angol harmadosztály, a League One utolsó fordulójában az ő góljával kerülje el csapata, a Rochdale a kiesést. A Charltont 1-0-ra verték. Thompsonnál kétszer is rákos betegséget diagnosztizáltak, de legyőzte a kórt. Karácsony után tért vissza a csapathoz.

Thompsonnál először 2013-ban állapítottk meg Hodgkin-limfomát, úgy tűnt, hogy hat hónapnyi kemoterápiás kezeléssel sikerült legyőznie a betegséget, 2014-ben újra futballozott, de 2017 elején újra megbetegedett. A futballista újrakezdte a kezeléseket, a kemoterápia miatt kihullott a haja, közel 13 kilót fogyott, de nem adta fel, újra ott akart lenni a pályán. Ez sikerült neki, és egy mámoros pillanattal a csapat hőse is lett.

„Azt mondhatod, ez meg volt írva a csillagokban, ez a sors, a végzet és az a sok munka, amelyet meg kellett tennem. Soha nem volt könnyű, de az anyám belém nevelte, hogy a rossz helyzetekből is legjobbat hozzam ki, és játsszam ki úgy a kezemben lévő kártyákat, hogy a lehető legjobb legyen nekem" – mondta BBC Radiónak.

Thompson az edzőjének is hálával tartozik, tőle is merész döntés volt játékban tartatni a futballistát.