Aliz
6 °C
14 °C

A Barcánál háború volt edzésen

2018.05.09. 18:52

Thiago Motta, a PSG középpályása ugyan hivatalosan még nem jelentette be, de szinte biztosan befejezi a szezon végén. A 35 éves futballista emiatt adott interjút a Gazzetta dello Sportnak, aminek főleg az interes évei miatt volt érdekes, de a brazil származású játékos a barcelonás korszakáról is mesélt.

8 éven át, 1999 és 2007 között a Barcában játszott, 2001-től 139 meccsen lépett pályára a nagycsapatban. Közelről látta, ahogy befutott Andrés Inesta majd Lionel Messi, a Barcelona utóbbi 10 évének két legmeghatározóbb embere.

Keményen becsúsztam Messinek az egyik edzésen, és az apja rámkiabált. Szerinte túl kemény voltam, de hát csak így lehetett őt megállítani. A Barcánál minden egyes edzés háború volt. Nagyon kegyetlenül léptek oda egymásnak. Puyol viszont ösztönzött, hogy tegyem én is ugyanezt, és így sikerült is tekintélyt szereznem

- emlékezett vissza Motta.

Puyol csapatkapitány volt, és itt még a Guardiola előtti, Van Gaal-os, rijkaardos időkről beszélünk. Van Gaal vitte fel Iniestát, Rijkaard Messit a felnőttekhez.

Motta és Messi egy Barca-edzésen
Motta és Messi egy Barca-edzésen

Láttam Iniestát is csatlakozni az első csapathoz. Már 14 évesen is szenzációs volt, egyszerűen senkitől sem félt

- idézte fel.

A holland edzőről a szigor jutott az eszébe:

Van Gaal nagyon szigorú, ha nem tűrted be a mezed, nem edzhettél.

Motta 2007-ben az Atleticóhoz, 2008-ban a Genoához, 2009-ben az Interhez került, és itt futott be 27 évesen. Az idény végén tripláztak, ő három szezon után állt tovább Párizsba, ahol az idei szezonig alapember volt. Az olasz válogatottban 30-szor játszott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?