Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

A kapus hazaadásnak vélte: élete gólját lőtte a saját kapujába

2018.05.11. 18:17

A holland bajnokságban már a rájátszásnál tartanak a csapatok. Csütörtökön az élvonalban maradásért, illetve feljutásért játszottak, a Dordrecht fogadta a Sparta Rotterdamot. A vendégek a 10. percben szereztek előnyt, és majdnem a találkozó végéig megőrizték azt.

A 89. percben viszont jött Stijn Spierings, és élete legnagyobb gólját rúgta. Óriási pechjére a saját kapujába. Fel akart szabadítani, de 40 méterről a kapujuk irányába bombázott.

Itt jön a sztoriba a kapus, Roy Kortsmit, aki rajta volt a lövésen, de csakhamar bűnrészes lett: simán ki tudta volna ütni a labdát, de kézzel nem mert hozzáérni, mert hazaadásnak minősítette. Így fejjel próbált menteni, azzal meg nem érte el. Csak majdnem, nézzék, mennyivel ment el a feje fölött a labda, 100 százalék, hogy ezt kézzel elérte volna:

Az a fehér pont szinte a feje helyén a labda, karjai leengedve
Az a fehér pont szinte a feje helyén a labda, karjai leengedve

A csatár Spierings összeomlott, de szerencséjére csapattársa, Robert Mühren - a 88-ban Európa-bajnok Arnold Mühren unokaöccse - kisegítette és a 91. percben ismét előnyhöz juttatta a Spartát, amely így 2-1-gyel várja a visszavágót.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?