Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kirúgatta magát, hogy olasz szövetségi kapitány legyen

2018.05.14. 13:25

Április végén röppent fel a hír, hogy Roberto Mancini lehet az új olasz futballkapitány, a Sky pedig hétfőn kész tényként tálalta, hogy a 36-szoros korábbi válogatott váltja a Gian Piero Venturát a válogatott élén.

Mancini vasárnap állapodott meg az orosz Zenittel szerződésének idő előtti felbontásáról, igaz, a szezont még végigcsinálta a szentpétervári csapattal. A megállapodás értelmében közös megegyezéssel bontották fel a szerződést, és egyik fél sem fizet a másiknak kártérítést.

Az olasz válogatott nem lesz ott a nyári oroszországi világbajnokságon, így Mancini azonnal munkához láthat, ha bejelentik. Gian Piero Ventura novemberi kirúgása óta Luigi Di Biagio volt az átmeneti szövetségi kapitány, két meccsen ült a kispadon, Argentínától 2-0-ra kaptak ki, Angliával 1-1-es döntetlent játszottak márciusban.

Az olaszok legközelebb Szaúd-Arábiával játszanak május végén, majd a franciáknak segítenek a vb-felkészülésben, hogy még szintén a vb előtt a tornáról lemaradók szuperrangadóját vívják meg Hollandiával.