Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hetven gólt lőtt két év alatt, saját ultrái verték fejbe

2018.05.16. 12:09

Megírtuk mi is, hogy kedden úgy negyven huligán betört a Sporting CP edzőtáborának öltözőjébe, és megverte, akit ott talált, játékosokat és az edzői stáb tagjait is.

Kapott a tréner, Jorge Jesus, legsúlyosabban a gólkirály, Bas Dost sérült meg, két helyen is felszakadt a feje.

A rendőrök eddig 21 embert tartóztattak le. Hivatalosan nem tudni, de száz százalék, hogy a lisszaboni klub saját ultrái voltak a támadók, akik így fejezték ki elégedetlenségüket, mert a csapat nem jutott be a Bajnokok Ligájába a vasárnap véget ért bajnokságban. A Maritimót kellett volna megverniük idegenben, de 2-1-re kikaptak.

A sztorit színesíti, hogy a támadás idején egyetlen klubvezető sem volt a létesítményben, illetve hogy az elnök, Bruno De Carvalho pár hete, miután 2-0-ra kikaptak az Atléticótól EL-meccsen, az összes játékosát elküldte a fenébe a közösségi médiában, és azzal a röhejes lépéssel fenyegetőzött, hogy felfüggeszti 19 futballistáját. A múltban is előfordult már, hogy nyíltan okolta a játékosokat kudarcok után.

dosthuliganok

A Sporting vezetősége ezek után közleményben ítélte el az incidenst, bűnözőknek nevezve a támadókat.

Dostra visszatérve: két éve szerződött a klubhoz, 61 bajnokin azóta 61 gólt szerzett – ilyen átlaga Messinek sincs. 89-szer játszott összesen, 70 gólja van Sporting-mezben.