Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kivezették az Indexet a Kisvárda vasárnapi meccséről

2018.05.20. 19:05 Módosítva: 2018-05-20 19:20:41
A 107 éves Kisvárda a 106. magyar klub, amelyik feljutott a hazai bajnokság élvonalába. Megnéztük volna a meccset, jeggyel sem lehetett.

Úgy tűnik, a Kisvárda meccseire nem elég, ha a csapat honlapján akkreditálják magukat az újságírók, erre enged legalábbis következtetni az, hogy hiába jeleztük napokkal korábban a klub felé, hogy tudósítanánk a meccsről, a pályánál először be sem akartak engedni minket, a fideszes Seszták Miklós érkezése után pedig a biztonságiaknak eszükbe jutott, hogy ma az Indexet nem látják szívesen a helyszínen. Jeggyel sem.

A várdaiak a feljutásért játszottak a Szeged ellen, ami elég fontos téma, tavaly is foglalkoztunk vele, mikor a Kisvárda a Balmazújvárossal vívott ki-ki meccset az első osztályba való feljutásért.

Idén még jobb helyzetben volt Seszták csapata, egy pont kellett ahhoz, hogy a harmadik Békéscsabának már matematikai esélye se legyen, de hazai pályán nyilván győzni szerettek volna a ligautolsók között kullogó szegediek ellen, ami reális elvárásnak is tűnt. Ehhez képest aztán 1-1 lett a vége, de az egy pont így is meglett, jövőre az NB I.-ben avathatja fel új stadionját a csapat.

Mindezt csak azért írtam le, hogy önök is értsék, miért autóztunk több mint 300 kilométert Kisvárdára, hogy megnézzük a meccset.

Csak azért, hogy aztán a helyszínen kiderüljön, hiába jártunk el mindenben a protokollnak megfelelően, sem újságíróként, sem jeggyel nem nézhetjük meg.

A Kisvárda meccseire a klub honlapján regisztrálhatnak a sajtó munkatársai, itt jeleztük mi is, hogy mennénk a vasárnapi mérkőzésre, a helyszínen azonban ennek ellenére közölték, nem vagyunk rajta a listán. Tíz perc várakozás és telefonálgatás után végül mégis sikerült bejutnunk, de bent sem lett jobb a helyzet,

  • először csak azt mondták, hogy így nem mehetünk be fotózni a pálya mellé,
  • majd megérkezett az előző Orbán-kormány fejlesztési minisztere, Seszták Miklós, rá pár perccel pedig a korábban minket beengedő biztonsági őr váratlanul közölte: azonnal távoznunk kell a pályáról.

Felvetettük, hogy veszünk jegyet, hogy legalább a cikket meg tudjuk írni, az őr azonban egyre csak azt hajtogatta, hogy el kell hagynunk a helyet,

jeggyel sem maradhatunk, és bármikor máskor szívesen látnak minket, de ma nem.

Arra nem adott magyarázatot, miért tiltanak ki a meccsről, ha akkreditáltunk és ha a média más képviselői ott lehetnek rajta.

Így nem sikerült megörökíteni az 1911-ben alapított klub legnagyobb sikerét, vagyis a feljutást. A Kisvárda a 106. klub, amelyik megfordul a hazai élvonalban.