Kivezették az Indexet a Kisvárda vasárnapi meccséről

2018.05.20. 19:05 Módosítva: 2018.05.20. 19:20
A 107 éves Kisvárda a 106. magyar klub, amelyik feljutott a hazai bajnokság élvonalába. Megnéztük volna a meccset, jeggyel sem lehetett.

Úgy tűnik, a Kisvárda meccseire nem elég, ha a csapat honlapján akkreditálják magukat az újságírók, erre enged legalábbis következtetni az, hogy hiába jeleztük napokkal korábban a klub felé, hogy tudósítanánk a meccsről, a pályánál először be sem akartak engedni minket, a fideszes Seszták Miklós érkezése után pedig a biztonságiaknak eszükbe jutott, hogy ma az Indexet nem látják szívesen a helyszínen. Jeggyel sem.

A várdaiak a feljutásért játszottak a Szeged ellen, ami elég fontos téma, tavaly is foglalkoztunk vele, mikor a Kisvárda a Balmazújvárossal vívott ki-ki meccset az első osztályba való feljutásért.

Idén még jobb helyzetben volt Seszták csapata, egy pont kellett ahhoz, hogy a harmadik Békéscsabának már matematikai esélye se legyen, de hazai pályán nyilván győzni szerettek volna a ligautolsók között kullogó szegediek ellen, ami reális elvárásnak is tűnt. Ehhez képest aztán 1-1 lett a vége, de az egy pont így is meglett, jövőre az NB I.-ben avathatja fel új stadionját a csapat.

Mindezt csak azért írtam le, hogy önök is értsék, miért autóztunk több mint 300 kilométert Kisvárdára, hogy megnézzük a meccset.

Csak azért, hogy aztán a helyszínen kiderüljön, hiába jártunk el mindenben a protokollnak megfelelően, sem újságíróként, sem jeggyel nem nézhetjük meg.

A Kisvárda meccseire a klub honlapján regisztrálhatnak a sajtó munkatársai, itt jeleztük mi is, hogy mennénk a vasárnapi mérkőzésre, a helyszínen azonban ennek ellenére közölték, nem vagyunk rajta a listán. Tíz perc várakozás és telefonálgatás után végül mégis sikerült bejutnunk, de bent sem lett jobb a helyzet,

  • először csak azt mondták, hogy így nem mehetünk be fotózni a pálya mellé,
  • majd megérkezett az előző Orbán-kormány fejlesztési minisztere, Seszták Miklós, rá pár perccel pedig a korábban minket beengedő biztonsági őr váratlanul közölte: azonnal távoznunk kell a pályáról.

Felvetettük, hogy veszünk jegyet, hogy legalább a cikket meg tudjuk írni, az őr azonban egyre csak azt hajtogatta, hogy el kell hagynunk a helyet,

jeggyel sem maradhatunk, és bármikor máskor szívesen látnak minket, de ma nem.

Arra nem adott magyarázatot, miért tiltanak ki a meccsről, ha akkreditáltunk és ha a média más képviselői ott lehetnek rajta.

Így nem sikerült megörökíteni az 1911-ben alapított klub legnagyobb sikerét, vagyis a feljutást. A Kisvárda a 106. klub, amelyik megfordul a hazai élvonalban.  • Hírek
  • Személyi kölcsön