Árpád
-2 °C
4 °C

Kisvárdán még nincs kész a stadion, de már megy a pályafűtés

2018.01.10. 11:43 Módosítva: 2018-01-10 12:09:48

Az épülő kisvárdai stadionban termálvizes pályafűtést építettek ki, ami a szomszédban lévő fürdő vizét használja. A megoldás nagyon hasonlít a Balmazújvárosban használt rendszerhez, amiről tavaly télen két dolog derült ki:

Kisvárdán persze más az alaphelyzet, Seszták Miklós fejlesztési miniszter városában semmi sem drága, ha sportról van szó. A stadion mellett épül a labdarúgó-akadémia, az edzőközpont, és egy akkora sportcsarnok a kéziseknek, hogyha minden negyedik várdai kimegy a meccsre, akkor se lesz telt ház.

A kisvárdai lehetőségeket az is érzékelteti, hogy tavaly Balmazújvárosban többek közt arra hivatkozva nem kapcsolták be a pályafűtést, hogy

"A stadion ugyan rendelkezik pályafűtéssel, annak hosszú távú üzemeltetése viszont olyan költséggel járna, amelyet jelen pillanatban az Önkormányzat nem tud bevállalni."

Várdán viszont már most veretik a fűtést, a még csak épülő stadionban, aminek az átadása majd valamikor áprilisban várható.

A pálya aláfűtése megtörtént, kapja már a meleg vizet.

– mondta Révész Attila, a Kisvárda szakmai igazgatója az épülő beruházásokat ismertetve. Tudván, hogy a fűtés üzemeltetése több millió forintos tétel, különösen impozáns nagyvonalúságnak tűnik játékra alkalmas állapotban tartani a pályát, miközben a lelátón még daruk dolgoznak. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?