Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hiába az ingyenjegy: Orbán csapatának alig szurkolnak a kupadöntőn

2018.05.23. 20:38 Módosítva: 2018-05-23 20:39:51

Úgy néz ki, nem nagyon sikerült a Felcsút nézőcsalogató akciója. Sem az ingyen jegy, sem az ingyen busz nem volt elég elég csábító a szurkolóknak ahhoz, hogy tömegével jöjjenek el és nézzék meg élőben a Puskás Akadémia-Újpest magyar kupadöntőt. 

Orbán Viktor kedvenc csapatára átlagosan 700-800 néző kíváncsi, ez pedig a 22 ezres Groupamában elég feltűnő lett volna. Így a Puskás Akadémia jobb híján már ingyen busszal és jegyekkel is próbálta bevonzani az embereket a szomszédos Csabdiból, ráadásul állítólag a NAV munkatársai között is ingyenjegyeket hirdettek meg.

A képeken látszik, hogy így is elég nagy lett különbség a két szektor között (bár nem akkora, mint előzetesen várták), a Puskás Akadémia mezében pedig olyan 200-300 akadémista nézheti a meccset (direkt nem írtam, hogy szurkolnak, mert hát az első félidőben nem nagyon csináltak semmit). Ráadásul valahogy lila-fehér mezesek is kerültek oda, az ott ülők nagy része pedig semleges szurkolónak tűnik.

Image uploaded from iOS (3) 1
Fotó: Huszti István / Index

Az újpestieknek egyébként nem akart senki ingyen jegyekkel kedveskedni, így ők kénytelenek voltak megvenni a két- és háromezer forintos belépőket, ennek ellenére az Újpest-szektor nagyjából megtelt a rajongókkal.