Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az MLSZ nem ítéli el, hogy újságírókat zárnak ki stadionokból

2018.05.23. 17:19

Hétvégén az Index az NB II.-es Kisvárda-Szeged bajnokiról szeretett volna a helyszínről tudósítani, de mind újságíró, mind fotós kollégánkat kiküldték a stadionból, pedig az akkreditációs előírásoknak megfelelően jártunk el. Sőt, miután megpróbálták jeggyel megnézni a meccset, azt sem engedték nekik, el kellett hagyniuk a létesítményt.

Mivel az FTC és a Felcsút hazai meccseit már régebb óta nem látogathatjuk - ahogy a kisvárdai esetet, ezeket sem indokolták soha - az MLSZ-től kértünk az ügyben állásfoglalást.

A következő kérdéseket tettük fel e-mailben:

  • Mit gondolnak a médiumok listázásáról?
  • Az MLSZ szerint az segíti-e elő a hazai futball fejlődését, ha a kiutasított kollégáknak jegyet sem hagynak venni?
  • Mit gondolnak, káros-e ez a gyakorlat?
  • Ha az MLSZ is elítéli a sajtó bárminemű akadályozását, korlátozását, hogyan tud segíteni abban, hogy többet ne fordulhasson elő hasonló helyzet?
  • A licencfeltételek között szerepel-e a sajtó kiszolgálása?
  • A Ferencváros nemzetközi kupameccsein sem lehetünk jelen, mindez tavaly derült ki. Ha a Puskás Akadémia is bejut az Európa Ligába, oda sem mehetünk. Mit gondolnak erről? Az lenne a hazai futball érdeke, hogy külföldre se kísérhessünk el magyar csapatot?

Ezek után szerdán késő délután a következő választ kaptuk az MLSZ-től:

 A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) sajtókiszolgálást meghatározó irányelvei és gyakorlata széles körben ismertek. Az MLSZ célja, hogy a labdarúgással kapcsolatos hiteles információk minél több emberhez eljussanak. A Szövetség ennek a célnak az eléréséért partnerként tekint a sajtóra és olyan,  a kölcsönös bizalmon alapuló munkakapcsolat kialakítására törekszik valamennyi orgánummal, melyek lehetővé teszik a mindkét fél számára előnyös együttműködést. Sok más médium mellett, például az Index munkatársai is rendszeres résztvevői az MLSZ által rendezett eseményeknek, sajtótájékoztatóknak, háttérbeszélgetéseknek függetlenül a megjelenő írások tartalmától, esetenként kritikus hangvételétől. Az Ön által jelzett esettel kapcsolatban a Szövetség álláspontja, hogy a felek közös érdeke a hiteles tájékoztatás, a kölcsönös tiszteleten és bizalmon alapuló, tisztességes és korrekt partnerségi viszony.

Az Indexnél továbbra is úgy érezzük, nem jutottunk közelebb a válaszhoz, vagyis hogy miért vagyunk kitiltva immár három magyarországi stadionból.