Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tisztelt Miniszterelnök úr! Voltál a játékosom

2018.05.23. 13:10

A szerdai esti Újpest–Felcsút Magyar Kupa-döntő előtt az Újpest egykori játékosa, Urbán Flórián foglalta össze egy Facebook-posztban a magyar futball és az utánpótlásképzés helyzetét. Orbán Viktort egyszerre dicséri és kritizálja.

Urbán szerint a hazai akadémiák tíz év alatt egyetlen valamire való futballistát nem tudtak kinevelni, és arra lenne kíváncsi, hogy Orbán szerint kiknek kéne alázatra nevelni a játékosokat, mert jó edzők sincsenek. Urbán úgy véli, hogy Orbán akadémiáján hozzá nem értő emberekkel vette körül magát. Név szerint megemlíti Szalai Lászlót, aki szerinte sem a Honvédnál, sem a Felcsútnál nem ért el eredményeket.

A volt újpesti azért meg is dicséri a miniszterelnököt: „Tisztelt Miniszterelnök úr! Voltál a játékosom. Pontosan tudom hogy benned meg volt a futball iránti alázat. Sajnos ebből semmit nem tudtál átadni az ifjú labdarúgóknak."