Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy körrel a vége előtt bajnok a Videoton

D  YT20180527008
2018.05.27. 21:31

Vasárnap kora este játszották az NB I. utolsó előtti fordulóját, a Fradi a Diósgyőrt fogadta, és nyernie kellett, hogy versenyben maradjon a bajnoki címért a Videotonnal szemben. A fehérváriak 3 ponttal vezettek a forduló előtt, de ők csak két órával később, fél 8-kor kezdtek a Honvéd ellen Felcsúton.

A Fradi pontban befoghatta a Vidit, ami utána egy győzelemmel behúzhatta a bajnokságot, mivel pontazonosságnál a több győzelem számít, és ebben az utolsó fordulóban már semmiképp nem érhette be az FTC.

Thomas Doll csapata, amit lehetett, megtett, Böde korán megszerezte a vezetést szép ballábas lövéssel, Paintsil remek csukafejessel duplázott az első félidő közepén. Teljesen egyoldalú és nyugodt volt a meccs, de egy nézői incidens így is megzavarta.

Az 56. percben felrobbant egy hanggránát a tribünön egy gyerek kezében: az apja adta neki a veszélyes pirotechnikai eszközt - fiát súlyos sérülésekkel vitték kórházba. A játékot a bíró néhány percre félbeszakította.

Az utolsó percekig aztán nagyjából semmi nem történt, akkor, a 86.-ban a bő öt perce beállt exválogatott, Hajnal Tamás villant, aki múlt december óta először játszott bajnokit. Paintsil gurította neki vissza a labdát tökéletesen, a középpályás magasan a kapuba vágta, 3-0.

Paintsil a 93.-ban kiütésessé tette a győzelmet, megetette a diósgyőri védelmet, fellökték, jöhetett a jogos büntető. A 20 éves csatár, akiért sorban állnak a külföldi klubok, begurította a jobb alsóba, 4-0 lett a vége. A Fradi pontban behozta a Videotont, a DVTK az utolsó helyre sodródott.

A Vidi ennek tudatában kezdett a tavalyi bajnok ellen, és a 27. percben előnybe is került. Sztefan Scsepovics talált be. Testvére, Marko a padon kezdett, a 67.-ben állt be, épp a fivér helyére, megtörtént a Scsepovics-Scsepovics-csere.

Nagyjából ez volt a meccs további részének legérdekesebb pillanata, a Honvéd ugyanis meglehetősen gyenge napot fogott ki, a Videoton meg nem igazán erőltette, mivel az 1-0-val is bajnok volt.

A 79. percben azért Nikolov eldöntött mindent: Pátkaitól kapott remek passzt, közelről, laposan a hálóba gurított, 2-0.

Marko Nikolics szerb edző így első szezonjában bajnok lett a Vidivel, a klub a harmadik bajnoki címének örülhet.

A bajnoki végjátékon kívül Debrecenben volt még említésre méltó esemény, na nem a futball miatt, hanem mert elázott a Loki pár éve épített stadionja. Akkora vihar csapott le a városra, hogy a helyszíni jelentések szerint bokáig állt a víz a pályán, és befolyt az öltözőfolyosóra is. Egy órát csúszott a kezdés emiatt, végül a Debrecen 1-1-et játszott a Felcsúttal.

A 32. forduló a bajnokesélyesek meccsein kívül egyébként kicsit olaszosra sikerült, az alábbi eredmények jöttek össze:

Mezőkövesd-Újpest 0-1

Paks-Balmazújváros 0-1

Vasas-Haladás 1-0

Debrecen-Felcsút 1-1

Fradi-DVTK 4-0

Videoton-Honvéd 2-0

A bajnokságot így 68 ponttal - már bajnokként  - vezeti a Videoton, az FTC-nek 65, az Újpestnek 46 pontja van. A negyedik hely még EL-selejtezőt ér, itt a 44 pontos DVSC áll a szintén 44 pontos Honvéd és a 42 pontos Paks előtt, vagyis az utolsó fordulóban nagy harc várható.