Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Honvéd adta a gólkirályt, a legjobb játékost és a legszebb gólt is

2018.06.03. 20:57

A Budapest Honvéd olasz csatára, a gólkirály Davide Lanzafame kapta az NB I legjobb játékosának járó díjat a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) RangAdó Gáláján vasárnap.

A Budapest Music Centerben megtartott eseményen a szombaton véget ért élvonalbeli idény felfedezettjének a debreceni Varga Kevint választották, a legjobb edző pedig a Paks szakvezetője, Csertői Aurél lett.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke kisebb betegség miatt nem tudott részt venni az eseményen, így a köszöntőbeszédet Berzi Sándor alelnök tartotta. Elmondta: a mostaninál izgalmasabb élvonalbeli bajnokságot nehezen tud elképzelni. "Minden egyes helyezésért meg kellett harcolni. A bajnoki címért végül két csapat küzdött, és mindkettő megérdemelte volna az aranyérmet" - tette hozzá Berzi.

A kategóriák győzteseiről a klubok döntöttek, a szokásoknak megfelelően a csapatkapitány és a vezetőedző mellett ezúttal is a keretek legfiatalabb és a legidősebb játékosai szavazhattak az általuk legjobbnak vélt három-három személyre.

Az év legszebb NB I-es góljáról a szurkolók határoztak, akik közül a legtöbben a kispesti Gazdag Dániel Balmazújváros ellen szerzett találatára voksoltak.

A RangAdó Gála díjazottjai:

  • A férfi NB I legjobb játékosa: Davide Lanzafame (Budapest Honvéd)
  • A férfi NB I felfedezettje: Varga Kevin (Debreceni VSC)
  • A férfi NB I gólkirálya: Lanzafame (18 gól)
  • A férfi NB I legszebb gólja: Gazdag Dániel (Budapest Honvéd)
  • A férfi NB I legjobb edzője: Csertői Aurél (Paks)
  • A férfi NB I legjobb játékvezetője: Iványi Zoltán
  • Az NB I legsportszerűbb csapata: Újpest FC
  • A női NB I legjobb játékosa: Fenyvesi Evelin (Ferencváros)
  • A női NB I felfedezettje: Nagy Virág (Kóka)