Aliz
6 °C
14 °C

Elismerik a németek: járt volna a büntető a svédeknek

000 16I08T
2018.06.24. 14:17

A német-svéd 12. percében 0-0-nál Marcus Berg kilépett két védő között, kapura tört, lövésig azonban nem jutott el, mert Boateng megrúgta. A korábbi hamburgi csatár nem véletlenül mutatta, nem önmagától nem lőtt.

Teljesen érthetetlen, miért nem nézték meg videón az esetet a lengyel Szymon Marciniak és társai.

A Kicker délutáni vezércikkében teszi helyre ezt az esetet.

Nem kellett volna pirosat adni Boatengnek - mert labdára irányult a mozdulata, és ez esetben nem kell piros -, de egy sárga biztosan járt volna, mert kétségtelenül nem érte el a labdát.

És ami a legfontosabb: a svédeknek járt volna büntető.

Amikor arról beszélnek a Németországba kerülő magyar játékosok, hogy a hazai futballból hiányzik az őszinteség, valami ilyesmire gondolhatnak. A legnagyobb szaklap szembe mért és akart nézni ezzel a helyzettel, és abszolút reálisan leírta, mi történt, milyen büntetés járt volna, és hogy 12 perc után nem lett volna könnyű felállni, ha értékesítik is a büntetőt. És ha 1-1 marad, akkor is megírták volna ezt a cikket, ebben egészen nyugodtak lehetünk.

És gyorsan tegyük hozzá, Thomas Müllert is le merték húzni az osztályozásnál (4,5), mert gyengén játszott, míg Kroosnak 3-ast adtak az életben tartó gól ellenére is, ami közepes. Hiszen ő hozta az össze első gólt. A Kicker 1-től 6-ig osztályoz, az 1-es világklasszis teljesítmény, a 6-os pocsék.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?