Albert, Lipót
2 °C
12 °C

A fegyveres férfi a munkahelyén verte össze a portugál játékvezetőt

2018.06.25. 17:53

Hétfőn reggel fegyveres támadás ért egy portugál futsalbírót. Sérgio Magalhães a vasárnapi Benfica-Sporting CP bajnoki döntő egyik játékvezetője volt, a meccset a Benfica nyerte, a Sportingból három játékost és az edzőt is kiállították a találkozó során. A meccs után a vesztes oldal képviselői botrányosnak nevezték a bíráskodást.

A bírót azonban ennél súlyosabb támadás is érte a mérkőzés miatt. A portugál játékvezetők szövetségének elnöke, Luciano Gonçalves által is megerősített információk szerint a játékvezetőt hétfőn reggel a munkahelyére érve csuklyás férfiak csoportja fogadta. A csoport tagjait egyelőre nem sikerült azonosítani, de az elhangzó sértések, szidalmak alapján nagy valószínűleg a Sporting szurkolói közül kerülhettek ki.

A támadók egyike nem állt meg a szóbel fenyegetéseknél. A pisztollyal és bottal felvegyverkezett férfi úgy összeverte a játékvezetőt, hogy kórházi ápolásra szorult.

A hírt a portugál szövetség játékvezetői bizottsága is megerősítette. A bizottság közleményben ítélte el a tetteseket, illetve maximális támogatásáról biztosította a játékvezetőt, akinek olyan dolgot kellett átélnie, aminek senkivel sem szabadna megtörténnie. A szövetség feljelentést tett az ügyebn a portugál rendőrségnél ismertelen tettesek ellen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?