16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 0
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 0
Portugália 0
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 0
Brazília 0

Nem kapott ki Luxemburgban a Vidi a BL-ben

2018.07.10. 19:57

Már kedden bemutatkozott a Bajnokok Ligájában a legjobb magyar csapat, a Mol Vidi FC. A bajnokságot még Videoton néven nyerték meg május végén a fehérváriak, akik luxemburgi csapattal mind ez idáig nem találkoztak.

A Dudelange nem ígérkezett nagyon nehéz ellenfélnek, hiszen 2013-ban nyert utoljára nemzetközi kupapárharcot, igaz akkor óriási meglepetésre az osztrák Salzburgot ütötte ki. 2016-ban az azeri Karabaq ellen pontot szereztek.

A szerb edző, Marko Nikolic kifejezetten óvatosan fogalmazott az esélyekről, ami a magyar futball jelenlegi helyzetében persze kötelező is.

A 16. percben maradt ki az első kisebb lehetőség, Scepovic fejese viszont vérszegényre sikeredett, az ellentámadásból Stolz eresztett meg nagy és pontos lövést, Kovácsik Ádámnak bravúrral kellett védenie.

A 41. percben már vezetett a Vidi.

Nego labdáját Scepovic tette tökéletesen a bal szélen kiugró Huszti Szabolcs elé, aki lehagyta védőjét, és nagyon éles szögből, két méterre az alapvonaltól lőtte ki pazarul a rövid felső sarkot. Joubert kapus ilyen megoldásra nem számított.

23245 0ch2YwvgsH-1531247405
Fotó: molvidi.hu

A félidő elején a hazai csapat nagy rohamokat vezetett, Kovácsiknak ismét fontos védéseket kellett bemutatnia, Turpel labdájánál (47. perc) elsősorban. Utána is a Dudelange irányította a játékot, az 59. percben mégis kissé váratlanul egyenlített. Melisse jól helyezett, de nem túl erős lövését Kovácsik maga mögé ejtette, és a jobb kapufa mellé is. (1-1)

A 76. percben ismét Kovácsikra volt szükség, egy megpattanó labdát gyors mozdulattal szögletre kellett ütnie.

A Vidi a második félidőben elsősorban szögletekből volt veszélyes, már ha sikerült normálisan beívelni a labdát.

A 88. percben Scepovic beívelése a kapufán csattant, még abban a percben jött egy szöglet, amit Vinicius nem tudott közelről a kapuba bólintani.

A vége így döntetlen maradt, és mivel legutóbb, tavaly novemberben kikapott a válogatott az országban (1-2), minden apró sikert meg kell becsülni.

Jövő héten Magyarországon továbbjuthat a magyar csapat. A BL-főtábláért összesen négy párharcot kell nyerni.  • Hírek
  • Hírek