Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Nem kapott ki Luxemburgban a Vidi a BL-ben

2018.07.10. 19:57

Már kedden bemutatkozott a Bajnokok Ligájában a legjobb magyar csapat, a Mol Vidi FC. A bajnokságot még Videoton néven nyerték meg május végén a fehérváriak, akik luxemburgi csapattal mind ez idáig nem találkoztak.

A Dudelange nem ígérkezett nagyon nehéz ellenfélnek, hiszen 2013-ban nyert utoljára nemzetközi kupapárharcot, igaz akkor óriási meglepetésre az osztrák Salzburgot ütötte ki. 2016-ban az azeri Karabaq ellen pontot szereztek.

A szerb edző, Marko Nikolic kifejezetten óvatosan fogalmazott az esélyekről, ami a magyar futball jelenlegi helyzetében persze kötelező is.

A 16. percben maradt ki az első kisebb lehetőség, Scepovic fejese viszont vérszegényre sikeredett, az ellentámadásból Stolz eresztett meg nagy és pontos lövést, Kovácsik Ádámnak bravúrral kellett védenie.

A 41. percben már vezetett a Vidi.

Nego labdáját Scepovic tette tökéletesen a bal szélen kiugró Huszti Szabolcs elé, aki lehagyta védőjét, és nagyon éles szögből, két méterre az alapvonaltól lőtte ki pazarul a rövid felső sarkot. Joubert kapus ilyen megoldásra nem számított.

23245 0ch2YwvgsH-1531247405
Fotó: molvidi.hu

A félidő elején a hazai csapat nagy rohamokat vezetett, Kovácsiknak ismét fontos védéseket kellett bemutatnia, Turpel labdájánál (47. perc) elsősorban. Utána is a Dudelange irányította a játékot, az 59. percben mégis kissé váratlanul egyenlített. Melisse jól helyezett, de nem túl erős lövését Kovácsik maga mögé ejtette, és a jobb kapufa mellé is. (1-1)

A 76. percben ismét Kovácsikra volt szükség, egy megpattanó labdát gyors mozdulattal szögletre kellett ütnie.

A Vidi a második félidőben elsősorban szögletekből volt veszélyes, már ha sikerült normálisan beívelni a labdát.

A 88. percben Scepovic beívelése a kapufán csattant, még abban a percben jött egy szöglet, amit Vinicius nem tudott közelről a kapuba bólintani.

A vége így döntetlen maradt, és mivel legutóbb, tavaly novemberben kikapott a válogatott az országban (1-2), minden apró sikert meg kell becsülni.

Jövő héten Magyarországon továbbjuthat a magyar csapat. A BL-főtábláért összesen négy párharcot kell nyerni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?