Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Stieber 2, Rooney 1 gólpasszt adott

2018.07.15. 10:41

Kilenc meccset rendeztek az észak-amerikai futballbajnokság, az MLS vasárnap hajnali fordulójában. Ezeken négy magyar is pályára lépett, de legjobban Stieber Zoltánnak ment a játék, aki két gólpasszt is adott a Vancouver ellen megnyert meccsen.

A magyar válogatott futballista a 27. percben Asadot, majd a 69. percben Ariolát szolgálta ki. Az 58. percben pályára lépett az Evertontól igazolt Wayne Rooney is, akinek a nevéhez a harmadik hazai gól fűződött, a korábbi angol válogatott futballista Ariola második gólját készítette elő.

Nem ment ennyire jól a másik három magyarnak, közülük csak ketten léptek pályára. Salló Dániel csapata, a Sporting Kansas City a New York RB otthonában kapott ki, a magyar játékos végig a pályán volt. Csak az utolsó percben állt a New Englandbe Németh Krisztián, otthon kaptak ki a Los Angeles Galaytól. Az eddig legeredményesebb magyar futballista, Nikolics Nemanja ezúttal nem kapott szerepet, Végig a kispadról figyelte, ahogy a Chicago Fire 3-1-re kikap a Dallas otthonában.

Rooneynak amúgy ez volt az első meccse a tengerentúlon, a Washington DC csapatában, amely öt nyeretlen tétmeccs után először húzta be a három pontot, de még ezzel is a keleti konferencia utolsó helyén szerénykedik.