Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Roma orra elől halászott egy brazilt a Barca

2018.07.24. 20:35

Noha az AS Roma hétfőn bejelentette, hogy megállapodott a Girondins Bordeaux-val Malcom vételárában, végül az FC Barcelona ráajánlott az olaszok által kínált összegre, így a brazil szélső a katalánoknál folytatja pályafutását.

A fővárosi klub hétfőn közleményben jelezte, a játékos hamarosan Rómába érkezik, ahol átesik a szokásos orvosi vizsgálatokon, mielőtt aláírná a szerződését. Olasz médiaértesülések szerint 37 millió euróért vásárolták volna meg a 21 éves tehetség játékjogát, – írta az MTI – csakhogy a franciákhoz az utolsó pillanatban befutott a Barcelona 41 milliós ajánlata, amely további 1 millióval nőhet bizonyos feltételek teljesülése esetén.

A spanyol sajtó úgy tudja, a katalánok az után kínáltak a Romáénál nagyobb összeget, hogy nem sikerült megállapodniuk a Chelsea vezetőivel egy másik brazil, Willian vételáráról. Malcom a tervek szerint szerdán érkezik Barcelonába, hogy átessen a klubváltáskor szokásos orvosi vizsgálatokon.

Malcom 2016 januárjában a Corinthianstól igazolt a francia klubhoz, amelynek színeiben 96 mérkőzésen 23 gólt szerzett.

Az AS Roma közben a svéd válogatott kapusának, Robin Olsennek a megszerzésével vigasztalódott. Az FC Köbenhavntól 8,5 millió euróért érkezett játékosnak az oroszországi világbajnokságon elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy válogatott a negyeddöntőig jutott. A vételára 3,5 millióval nőhet bizonyos feltételek teljesülése esetén.

Az ötéves szerződést aláíró Olsennek azt a brazil Alissont kell pótolnia, aki 62,5 millió euróért az FC Liverpoolhoz távozott, s ezzel minden idők legdrágább kapusa lett.