Valér
-2 °C
0 °C

Adócsalás miatt 11,65 millió eurót fizethet James Rodríguez

2018.07.26. 20:02

Téves adóbevallás miatt 11,65 millió eurót, mintegy 3,8 milliárd forintot kell fizetnie James Rodrígueznek, a Real Madridtól a Bayern Münchenhez kölcsönadott kolumbiai középpályásnak.

Rodríguez 2014-ben nem fizetett be 6,35 millió eurót a spanyol adóhatóságnak, ez a kamattal és a büntetéssel együtt nőtt 11,65 millióra, írja az MTI az El Mundo információi alapján.

A kolumbiai középpályás 2014 nyarán szerződött az AS Monacótól a madridi klubhoz, a spanyol hatóság szerint pedig év végén az adóbevallásában tévesen tüntette fel magát külföldi illetőségű adózóként. Ennek értelmében még annak az évnek az első felében kapott monacói fizetése után is Spanyolországban kellett volna adóznia, ami 1,35 millió eurót jelent. A fennmaradó ötmillió euró az egyéni reklámjogok értékesítésére megkötött szerződés után meg nem fizetett teljes adóból fakad.

A spanyol adóhatóság az elmúlt években több klasszis - többek között Cristiano Ronaldo és Lionel Messi - adóbevallásában talált súlyos, euró milliókban mérhető hiányosságot. A Juventushoz igazoló portugál azóta megállapodott a hatóságokkal, és minden büntetést kifizet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!