Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szlovákia még 3 csapattal áll, nekünk 1 maradt

2018.08.03. 10:41

Mindig nehéz megítélni egy bajnokság színvonalát, erősségét, mert állandóan látják az előrelépést a hazai szakértők. Sokszor halljuk, mennyivel jobb iramú, izgalmasabb meccsek vannak, mint egy éve, már csak ezért is, szükségszerűen előre kell lépjen a hazai bajnokság. Az UEFA rangsorban kiszorultunk a harmincból, 33. helyen vagyunk.

A nemzetközi kupaszereplés most tálcán kínálta a magyar labdarúgás objektív erőfelmérőjét, kik jutottak el a harmadik fordulóig.

Az Újpest felállt kétgólos hátrányból az azeri Neftchi ellen, 35 éve nem volt ilyen, de azóta a Sevilla ellen elhullott

A Vidi kiütött egy nagyon magas együtthatóval rendelkező bolgár bajnokot (Ludogorec), és ezzel egyedül is maradt a nemzetközi kupaporondon.

A Fradit búcsúztató Maccabi döntetlennel és győzelemmel lépett át a szerb Nisen.

Íme viszonyításként, milyen nemzetek vannak még két csapattal versenyben.

  • Örményország, Luxemburg, Litvánia

Azért vettük előre őket, mert a klubcsapataik az elmúlt öt évben gyengébben szerepeltek az UEFA sorozataiban, mint a magyarok. Ez az évük várhatóan hasonlóan erős lesz, mint a magyaroké.

Pillanatnyilag a magyarok 1,625-ös koefficienssel rendelkeznek, pontosan ennyi volt tavaly is, és kicsivel jobb volt (1,875) két szezonnal korábban. 

  • Szlovénia, Bulgária, Kazahsztán

Ez a trió arról nevezetes, hogy előttünk álltak már, így nem is véletlen, hogy még két csapatuk várja a hétfői sorsolást. A Ludogorec a bosnyák Zrinjskivel találkozik.

  • Szlovákia

Kisebb ország, kevesebb pénzzel, sok fiatalnak terepet adva a hazai ligában, három csapattal maradt állva, egyedül a Dunaszerdahely búcsúzott, és nagyon úgy tűnik, hogy Marco Rossi érzékeny veszteség lesz a klubnál. 

Trnava, Trencin, Slovan - ez a trió van ott a harmadik fordulóban. A Nagyszombat a Legiát ejtette ki, a trencséniek is lengyelen jutottak át, a pozsonyiaknak egy máltai jutott. (A Legia egyébként a Vidivel szoros meccseket vívó luxemburgi Dudelange-zsal méri össze tudását.)

  • Dánia

Még mind a négy csapat versenyben van. Mi éppen az ilyen bajnokságokat szoktuk lenézni, mondván, mi mennyire technikásak vagyunk.

  • Svédország

Már csak egy csapat van versenyben, a Malmővel játszik majd a Vidi kedden. Azerbajdzsán is már csak egy csapatot delegál, most egy kicsit mintha megingott volna az ottani nagy futballfejlesztés, persze 10 hellyel így is előttünk vannak az összetett rangsorban.

A teljes rangsor itt található.