Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Malmö edzője jobb bíróban reménykedik a Vidi elleni visszavágón

2018-08-07T195610Z 305626004 RC116BFE26A0 RTRMADP 3 SOCCER-CHAMP
2018.08.08. 09:02

A Vidi FC 1-1-es döntetlent harcolt ki kedd este Svédországban, a Malmö elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn. Az eredmény az idegenben lőtt gól miatt kifejezetten kedvező a magyar csapat számára, míg a svédek meglehetősen csalódottak voltak a mérkőzés után.

A Malmö edzője, Uwe Rösler a találkozó utáni nyilatkozatában meglehetősen egyértelműen utalt arra, hogy a játékvezető ténykedése nagyban közrejátszott a Vidi sikerében.

Bízom benne, hogy a második mérkőzésen jobb bíráskodás lesz. De erről többet nem szeretnék mondani, hiszen le szeretnék ülni a kispadra a visszavágón is.

– mondta a német edző Matej Jug játékvezetőről a Vidi FC honlapján megjelent nyilatkozatában. A szakember a bekapott gólt elkerülhetőnek tartotta, ugyanakkor egyáltalán nem látta reménytelennek csapata helyzetét a visszavágó előtt.

Uwe Rösler
Uwe Rösler
Fotó: Andrew Yates / AFP

„Ajándékoztunk egy gólt az ellenfélnek, mert úgy gondolom, hogy a második félidőben jobbak voltunk. Nem alakult számunkra meglepően a mérkőzés, nagyjából olyan módon alakult, amire számítottunk, de a kontrákból veszélyes volt ellenfelünk"

"A játékosok letörtek voltak, de én nem vagyok az, mert hiszek a csapatban és hiszem azt, hogy elmegyünk Magyarországra és továbbjutunk a következő körbe.

Eddig még mindig szereztünk gólt idegenben, bízom benne, hogy ez most sem lesz máshogy.

"Lehet, hogy van egy kis előnye a Vidinek, de még nincs lefutva semmi" – mondta Rösler, aki megemlítette, hogy a mérkőzésen kétszer is kényszerűségből kellett cserélnie, de bízik benne, hogy a sérülést szenvedő játékosai felépülnek a visszavágóra.

Marko Nikolics, a Vidi edzője érthető módon sokkal elégedettebb volt kollégájánál a mérkőzés után.

"Nagyon kemény, fizikális mérkőzésen vagyunk túl, remek hangulat volt a stadionban. Mindkét csapatnak megvoltak a helyzetei mindkét félidőben. Úgy gondolom, hogy az első félidőben nagyon jól játszottunk, szervezetten, veszélyesek is voltunk."

– értékelt a székesfehérváriak szerb szakvezetője, aki kiegyenlítettebbnek látta a meccset Röslernél és úgy vélte, hogy nagyon kemény visszavágó vár csapatára.

"A második játékrészben 15-20 percig kicsit beszorított minket a Malmö, de utána rendeztük a sorokat és kiegyenlítettünk, ráadásul a kapufát is eltaláltuk. Egy jó idegenbeli eredménnyel térünk haza. Mindkét csapat előtt nagyon kemény visszavágó áll, még semmi nem dőlt el ma este."

"Ahogyan korábban is mondtam, a Vidi egy harcos csapat, amely büszkén küzd a klubszínekért és a magyar fociért. Ezt folytatjuk a jövő héten és tovább küzdünk az álmunkért, azaz azért, hogy csoportkörben játszhassunk. Köszönjük szépen a szurkolóinknak, hogy ide is elutaztak és biztattak minket!"

 – nyilatkozta Nikolics, akit a svéd újságírók a játékvezetőről is megkérdeztek.

"Nem az én dolgom a játékvezetők teljesítményét kommentálni, de azok, akik kritizálják, visszanézhetik Kovács István szituációját is, amikor eltűnt a tizenhatoson belül. Összességében következetesen vezette a meccset."

(Borítókép: Reuters)