Jolán
2 °C
4 °C

Idén jöhet a BL-be a videóbíró

2018.08.22. 19:57

Akár már a 2018-19-es Bajnokok Ligája-szezonban bevezethetik a videóbírót a sorozatba, írja a The Times és a Sky Sports is egy UEFA-közleményre hivatkozva. Az Európai Labdarúgó Szövetség közleményében annyi áll, hogy a szervezet folyamatosan keresi a lehetőségeket, amivel jobbá teheti a sorozatait, és közelről vizsgálják a videóbíró (VAR) bevezetését, amit több tornán is kísérleti jelleggel alkalmaznak épp.

A nyári oroszországi világbajnokságon is hasznát VAR bevezetését azért nem lépi meg még az UEFA, mert több nehézséget is látnak ez ügyben, főleg a működtetés logisztika és a bírói alkalmazás terén, a végleges bevezetéshez pedig gondos körültekintésre lesz szükség.

A The Times információi szerint a jelenlegi cél az UEFA-n belül az, hogy az idei Bajnokok Ligája-kiírás egyenes kieséses szakaszában vezessék be a VAR-t, vagyis a nyolcaddöntőktől már a bírók rendelkezésére állna a visszajátszás lehetősége.

Emellett a 2020-as Európa-bajnokságon is jó eséllyel ott lehet a VAR-rendszer.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?