Jenő
-3 °C
6 °C

Negyvenhárom percig némán nézték a Genoa–Empoli meccset

GettyImages-1024042486
2018.08.27. 08:53

A Serie A vasárnapi Genoa–Empoli-bajnokiján a genovaiak a Morandi híd összeomlásakor meghalt áldozatokra is emlékeztek. A meccs előtt egyperces néma tiszteletadás volt, de a kezdő sípszó után folytatódott a néma emlékezés, egészen a 43. perc végéig.

Augusztus 14-én 43-an haltak meg a katasztrófában, a genoai szurkolók a meccs előtt kiadtak egy közleményt, amelyben a csendes emlékezésre kértek mindenkit. "43 perces néma csend, minden gyerekért, munkásért, diákért, apáért, anyáért egy perc, akik már nem lehetnek többé velünk" - írták.

A meccs előtt az áldozatok hozzátartózóit is a pályára hívták, a Genoa csapatkapitánya, Domenico Crisctio Andrea Cerulli 11 éves fiával sétált be a pályára.

GettyImages-1024167930

A stadion közönsége be is tartotta a kérést, 43 percig csak a játékosok és edzők kiabálását lehetett hallani, majd Genova, Genova skandálással ért véget a csend.

A mérkőzést a Genoa nyerte 2-1-re, Piatek a hatodik, Kouamé 18. percben talált be, mindkét gólnál  Criscito adta a gólpasszt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?