Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két olasz világbajnokból is edző lett

2018.09.27. 23:09

A 2006-ban világbajnok olasz labdarúgó-válogatott játékosai közül Andrea Pirlo és Alberto Gilardino is elvégezte az olasz szövetség (FIGC) edzői tanfolyamát.

A két sztár ifjúsági és női csapatokat, illetve alsóbb osztályú felnőtt férfi együtteseket irányíthatnak. A Serie A-ban és a Serie B-ben egyelőre segédedzők lehetnek, a vezetőedzői megbízatáshoz további képzésen kell részt venniük. Vagyis például segíthetnék Gennaro Gattuso munkáját az AC Milannál, ahol annak idején együtt is játszottak. Érdekes lenne megnézni, mire menne egymás mellett a "szar" és a "Nutella".

A több hónapig tartó képzést Pirlo és Gilardino mellett egyébként Paolo Montero, Thiago Motta, Gabriel Batistuta, Paolo Cannavaro, Jose Antonio Chamot és Francelino Matuzalem is elvégezte, írja az MTI.